הליכה מתוך שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכה מתוך שינה
    אבי
    13/07/2010

שלום רב!
    בתחילת השנה הייתי מתעורר באמצע הלילה, הולך קצת כמה מטרים, וחוזר למיטה לישון; זה קרה להערכתי 5-6 פעמים. תודה לאל זה נפסק, אלא שאתמול בלילה זה שוב קרה. ישנתי בביתי, התעוררתי בלילה ומשום מה החלטתי שחברה שלי נמצאת בחדר של ההורים שלי... פתחתי את הדלת, ואמי שמעה את זה. היא שאלה אותי מה קורה והשבתי לה שלא קורה כלום, וחזרתי לישון. בזמן המקרה הייתי בטוח שזה הדבר הכי טבעי בעולם וששום דבר במה שאני עושה לא מוזר, אלא שכמובן שכשנזכרתי בזה בבוקר הבנתי שהלכתי מתוך שינה, זה קרה אם אני לא טועה עוד פעם אחת בשבוע-שבועיים האחרונים שקמתי מתוך שינה...כמובן שיכולות להיות פעמים נוספות שאני לא זוכר, אבל לא נראה לי. גילי הוא 20.
    כעת, כמה שאלות:
    1. התעניינתי קצת בנושא והבנתי שזה הרבה יותר שכיח אצל ילדים. ברצוני לדעת האם לעניין זה גיל 20 נחשב להיות "ילד" או "מבוגר", והאם הליכה מתוך שינה היא דבר שכיח בגיל 20.
    2. הייתי רוצה לדעת האם רוב הסיכויים שזה יעלם מעצמו.
    3. האם יש קשר בין זה לבין קיום יחסי מין? (כי שמתי לב שזה קורה לי בתדירות הרבה יותר גבוהה אחרי יום שאני מקיים בו יחסי מין)
    4. האם הליכה לישון בשעה מאוחרת מגדילה את הסיכויים להליכה מתוך שינה (אתמול הלכתי לישון ב3 בבוקר)
    5. מה אני יכול לעשות כדי למנוע את זה?

תודה רבה רבה!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הליכה מתוך שינה

הוספת תגובה

• תשובה לאבי

עמית גרין
    14/07/2010

שלום לך,
    סליחה על ההמתנה לתשובה.
    ראשית הליכה מתוך שינה היא תופעה ולא מחלה. תופעה זו אכן שכיחה מאד אצל ילדים ופןחתת עם הגיל. ברם, חלק מהמבוגרים ימשיכו להלך בשנתם גם בבגרותם. הליכה תו"כ שינה, דיבור מתוך שינה, חריקת שיניים, ביעותי לילה והרטבת לילה הן תופעות אוטמטיות המתרחשות בזמן שינה עמוקה ובד"כ אין זכרון של האירוע בבקר. שכיחות התופעה עולה בזמנים שך שינה לא מסודרת ומחסור בשעות שינה. לכן, חשוב להקפיד על שעות שינה מספיקות ומסודרות. להמנע ממשקאות ומזונות המכילים קפאין בשעות הערב. על מנת למנוע סכנה של פציעה יש להקפיד לארגן את הבית כך שהמהלך בשנתו לא יפצע ע"י הזזת רהיטים מסוכנים ונעילת דלת הבית.

בברכה

עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הליכה מתוך שינה,

פרופ' יהודה פינקלשטין
    14/07/2010

שלום רב,
    אכן התופעה שכיחה יותר בילדות והולכת ופוחתת עם הגיל. עם זאת בגיל 20 שנה עדיין ניתן להתקל בתופעה. כל העצות אשר קבלת ממר גרין הן נכונות. וכפי שאכן יפה הסביר אין מדובר במחלה אלא בתופעה. עם זאת במידה והבעיה תציק לך ניתן לעיתים גם לשקול טיפול תרופתי.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה פרופסור

אבי
    14/07/2010

תודה רבה לך על התשובה, אבל הייתי מעוניין בכל זאת לשאול עוד שאלה: האם אצל רוב האנשים התופעה הזו חולפת או שהיא נשארת רוב חייהם? אם ידועים לך פחות או יותר האחוזים אשמח לדעת.
    ומהו פרק הזמן פחות או יותר של לילות ללא הליכה, שאחריו ניתן לומר שזה מאחוריי? או שזה יכול לשוב ולצוץ בכל שלב?
    ודבר אחרון:
    מעניין אותי לדעת האם ידוע לעולם הרפואה מדוע ככל שצעירים יותר הסבירות להליכה מתוך שינה גבוהה יותר?
    בתודה רבה מראש,
    אבי

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו