מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- זקוקה לעזרתכםרויטל15/07/2010
שלום
יש לי שלש בנות מקסימות הקטנה 2 הבינונית 6 והבכורה 8. מהיום שבתי הבכורה נולדה כל לילה הוא טקס ולא במובן החיובי של המילה. (אני אשתדל לתמצת את דבריי )בתי ינקה עד גיל 8 חודשים והתרגלה להרדם תןך כדי וכשהפסקנו בהנקה החלו הבעיות של להרדם ואז היא התרגלה לישון עם בקבוק (היא לא לקחה מוצץ)כך הבנתי באותו זמן את הקושי להרדם .וכשהיא הייתה בפעוטון חשבתי שאולי היא ישנה יותר מדי בצהריים ומתקשה להרדם. גדלנו והיא הלכה לגן ללא שנת צהריים ואף על פי שהייתה מותשת עדיין התקשתה להרדם והחלו הטקסים של אני רעבה , צמאה וכו וכמובן הגדרנו גבולות ומה עושים וסיפור ונשיקה אך זה לא ממש עזר .בין לבין התחלנו להבין שיש בעיה עם השקד השלישי אך חשבנו שזה יעבור כשהיא תגדל (זה לא)במקביל היא קיבלה טיפול רפלקסולוגי ,ניסינו יוגה נשימות הרפייה וגם זה לא עזר מיותר אושלא לציין שלעתים קרובות זה נגמר בכעס ותסכול שלנו כהורים .הבעייה התעצמה כשהיא עלתה לכיתה א ואז העייפות נותנת את אותותיה בחוסר ריכוז
בעייפות בתלונות חוזרות ונשנות על כאבי ראש.פנינו לא.א.ג. ולפרופסור אשר טל התחלנו טיפול אך זה לא כ"כ עזר טרם חזרנו אליהם להמשך טיפול אולם יש בכוונתנו להמשיך בטיפול .אבל בנקודה הזו אני זקוקה לעצתכם , אני חושבת שמעבר לקושי הפיזיולוגי שקיים(הפוליפ) יש משהו מעבר שהוא התנהגותי ולאחרונה היא ממש מחפשת להתעמת איתנו או להציק לאחותה שחולקת איתה חדר ואין לי מילים לתאר את הייאוש בו אני נמצאת איך אני יכולה לעזור לה ? זה ממש משפיע על האווירה בבית
מקווה שלא הלאתי אתכם בפרטים אני פשוט אובדת עצות
תודה מראש רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זקוקה לעזרה
פרופ' יהודה פינקלשטין15/07/2010שלום רב,
אכן "החטא הקדמון" היה שהרגלתם את הילדה להרדם עם פטמה בפה. ועברתם מפטמת השד לפטמת הבקבוק. היניקה נועדה לאכילה בלבד ולא מעבר לכך. הילדה התרגלה להרדם בתנאים שאינם רגילים. הרדמות עם מוצץ פירושה הרדמות עם פעולות מציצה ללא קבלת מזון. כך למשל גם אין לחלוץ שד לתינוק מאחר ובוכה וצריך להירגע. לשם כך יש מוצץ ואין ליצור התניה בין הרגעה לאכילה. אח"כ הילד כדי להירגע ירצה לאכול ויסבול מעודף משקל. לאחר מכן ה"טקסים" מלאו את חסר הניקה לצורכי הרדמה. וצריך היה "לגמול" את הילדה מכך. הילדה צריכה להיות בעלת יכולת להישאר לבד במידה ולהרדם לבד. בסוגריים אומר בעדינות שכדאי לכם להיזהר. אתם גם ניתנים בקלות להשפעות של חסרי מצפון המנצלים את תמימותכם וכך "טיפלתם" ביוגה, רלפלקסולוגיה ונשימות הרפיה. "טיפולים" חסרי שחר במקום להתייעץ עם מומחה.
לסיכום, יש לגמול אותה מכל "אמצעי עזר" להרדמות. לא להניח לילדה להמשיך ב"טקסי" ההרדמות. עליה להישאר במיטה עד אשר תרדם.
לדבי האדנואיד ("השקד השלישי") שלדבריכם נמצא מוגדל. אין הדבר קשור לקשיי ההרדמות של בתכם. עם זאת במידה ואכן הוא איננו מאפשר לילדה נשימת אף הרי שיש להסירו ללא דיחוי. נשימת פה ממושכת כרוכה בסיכונים משמעותיים ובעיקר ליקוי בהתפתחות שלד הפנים. האף הוא איבר חשוב ככל אברי הגוף והימנעות משימוש בו לאורך זמן ובעיקר בעת התפתחות הילד אסורה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך עושים זאת בלי סופר -נני רויטל
רויטל15/07/2010תודה על התשובה המהירה ואני בהחלט מקבלת ומסכימה עם דבריך אך אנחנו זקוקים לכלים איך לעשות זאת. כיום היא בת שמונה וובימים האחרונים של חופשת הקיץוהיא לא מצליחה להרדם עד 23:00 כל יום ואני מקפידה שהיא לא תישן עד מאוחר אלא בשמונה בבוקר סדר היום מאוד ברור עד שמגיעים לשעת השינה .
בברכה רויטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינה ללא סופר נני
פרופ' יהודה פינקלשטין16/07/2010שלום רב,
אכן כדאי לצרף את סופר-נני לפורום. במידה וישנה 9 שעות בלילה הרי שהדבר סביר. עם זאת אין לשלול עדיין על הסף הפרעה בתזמון השעון הביולוגי שלה כגון עיכוב-פאזה. מצב שבו השעון הביולוגי שלה מורה לה להרדם בשעה מאוחרת יותר ולהתעורר בשעה מאוחרת יותר.
מכל מקום, עליה להישאר במיטה שם תעסיק את עצמה עד שתרדם וסביר שהבעיה תיפתר. במידה ולא תסתדרו אפשר בהחלט להתייעץ עם מטמחים במעבדת שינה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)