מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לפרופסוראבי15/07/2010
הייתי מעוניין בכל זאת לשאול עוד שאלה: האם אצל רוב האנשים התופעה של הליכה מתוך שינה חולפת או שהיא נשארת רוב חייהם? אם ידועים לך פחות או יותר האחוזים אשמח לדעת.
ומהו פרק הזמן פחות או יותר של לילות ללא הליכה, שאחריו ניתן לומר שזה מאחוריי, או יותר נכון שהסבירות שזה יקרה לי זהה לסבירות שזה יקרה לכל אדם אחר? או שזה יכול לשוב בכל שלב, ואם פעם אחת הלכתי מתוך שינה, גם אם נאמר כבר מספר שנים זה לא קרה לי- עדיין הסבירות שאני אלך מתוך שינה גבוהה יותר מהסבירות שאדם "רגיל" ילך?
ודבר אחרון:
מעניין אותי לדעת האם ידוע לעולם הרפואה מדוע ככל שצעירים יותר הסבירות להליכה מתוך שינה גבוהה יותר?
בתודה רבה מראש,
אבי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הליכה מתוך שינה
פרופ' יהודה פינקלשטין16/07/2010שלום רב,
נושא ההליכה מתוך שינה איננו מוכר דיו ומבחינת הבנת התהליך עדיין לוט בערפל ושנוי במחלוקת. עם זאת מבחינה אפידמיולוגית התופעה יכולה להופיע גם לאחר אירועים כגון פגיעות ראש ובשילוב למשל עם אפילפסיה והפרעות נפשיות אחרות. הולכת ונעלמת עם הגיל ובמידה והתופעה אצלך כבר לא קיימת אינני רואה סיבה לדאגה ולעיסוק בכך.
לגבי שאלתך מדוע התופעה שכיחה יותר בגיל צעיר אפשר להסביר זאת בכך שעדיין לא הושגה בשלות מתאימה של מערכת העצבים המרכזית. בילדים המעבר לשלב שינה של "הגלים האיטיים" כלומר שינה עמוקה קצר משמעותית ביחס למבוגרים והשלב ממושך יותר. על כן כאשר יש חוסר בשלות והיעדר גבול ברור בין שלבי השינה הדבר יבוא לידי ביטוי. הליכה בשינה היא מצב שבו פעילות בשלב השינה העמוק המכונה "שלב הגלים האיטיים" מתורגמת לפעילות מוטורית אשר אמורה להיות מנוטרלת בעת שינה עמוקה. כלומר יש תערובת תכונות של שלבי שינה שונים בעוד שאם כל שלב שינה מתקיים כפי שאמור היה הרי שכאשר מוטוריקה קיימת אין פעילות מוחית כזו, וכאשר יש פעילות מוחית המוטוריקה מושבתת ולא יכולה לבוא לידי ביטוי התנהגות.
שכיחות הפאראסמניות בילדים משתנה כאשר סוקרים דיווחים שונים ובכל מקרה כאשר כוללים גם לא רק הליכה בשינה אלא גם ביעותים בשינה והפרעות אחרות הרי שמדובר מעל 5% ויש המדווחים מעל 10%. עם זאת במבוגרים שכיחות ההליכה בשינה יורדת מאד ומצב שבו אירוע כזה מופיע אחת לחודש נדיר והוא הרבה מתחת מובן לאחוז אחד.
לסיכום, אינני רואה סיבה שתעסוק בכך יתר על המידה עם התופעה כבר חלפה. אם יש בעיות נוספות אולי ייעוץ רופא נפש יועיל.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)