מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות שינהדניאל16/07/2010
שלום רב,
בלילות הרבה פעמים אני לא מצליח להירדם אני מרגיש שחם לי ולא משנה מה אני עושה אני לא מצליח להירדם.אני פשוט לא מרגיש עייף ואני קם בשעות יחסית מוקדמות אני יושן מעט.למשל אני נרדם ב6 בבוקר אז אני יקום ב12 וזה לא נשמע לי הגיוני לישון 6 שעות שאף אחד לא מעיר אותי.
יש לי את הבעיה הזאת כמה שנים ואני כבר לא יודע מה לעשות.
אגב:יש לי גם בעיה בבליעה שלי,אני אוכל נורא לאט משום שאני פוחד לבלוע אולי להיחנק ושאני שותה מקולרים בזמן האחרון אני פשוט לא מסוגל לשתות רגיל,אני מעלה את הראש בולע את המים בניגוד לילדים אחרים ששותים בלי להרים את הראש.
תודה מראש,דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לדניאל
עמית גרין16/07/2010שלום לך,
ייתכן שקשיי ההירדמות שלך נובעים ממתח נפשי המקשה עליך את ההירדמות וכתוצאה כך אתה חווה נדטדי שינה. אפששרות נוספת היא שאתה סובל מהפרעה בתזמון שינה הנקראת "שון עירות שינה דחוי", הכוונה היא שאתה נוטה להיקדם בשעת לילה מאוחרת וקם בשעות הבקר המאוחרות. אני מציע לפנות לשיחת ייעוץ ואבחון עם רופא במכון שינה. לגבי מספר שעות השינה, 6 שעות ישנה בלילה הן משך שינה הנמא בתחום הסביר, במידה ואתה לא עייף וישנוני במהלך היום ככל הנראה אתה ישן מספיק שעות.
לגבי הפרעת הבליעה, למיטב הבנתי איננה קשורה לבעיית השינה והיה רצוי להתיייעץ עם רופא א.א.ג.
בברכה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרעות שינה
פרופ' יהודה פינקלשטין17/07/2010לדניאל שלום רב,
מהסיומת אני מבין שאתה ילד, או בכל מקרה קטין. השילוב של קשיי הפרעות השינה שלך ושל קרוב לודאי מצב החרדה שלך הגורם לך גם לתחושה של קשיי בליעה מחייב ברור מלא.
ראשית כל אתה צריך לשתף את הוריך בנושא ובתשובות שאתה מקבל כאן.
התייחסות מר גרין לאפשרות שהנך סובל מהפרעה בתזמון השינה נכונה אך בכל מקרה גם אם כך או גם אם קשיי ההרדמות שלך נגרמים עקב מצב חרדה יש כאמור להעריך אותך באופן כולל ולא נקודתי.
הייתי מתחיל בבדיקה של פרופ' דורון גוטהלף שהוא פסיכיאטר ילדים ומתבגרים. לאחר מכן ניתו להיעזר גם במומחה במעבדת שינה ובי לגבי נושא הבליעה.
אני שוב חוזר ומדגיש שעליך לשתף את ההורים בבעיותך ובתשובתי.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)