שינה קצרה (לטעמי)

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה קצרה (לטעמי)
    א
    20/07/2010

שלום,

אני בן 34 ובכל פעם שאני הולך לישון, השינה היא בין 5-6 שעות ולא משנה מה אני עושה.
    יש ימים שאני סחוט מעייפות (אני מתאמן בחדר כושר 3-4 בשבוע - אבל בשעות הבוקר), הולך לישון ב-12-1 בלילה וקם לפני השעון המעורר כבר ב-6:00 או לפניי.

אף פעם לא התעוררתי לדוגמא ב-9:00 כמו כל משפחתי. התופעה הזו הייתה קיימת גם כשהייתי ילד, שעה 7:00 הייתה השעה הכי מאוחרת שבה הייתי מתעורר גם בחופשים ובשבתות.

אני אמנם מתעורר מלא מרץ ועירני מאוד אבל במהלך היום אני מרגיש עייף ושלא מילאתי מצברים בשינה.

האם זה נורמלי ? אני מקנא בכאלה שישנים 8-10 שעות ולא הייתי מתנגד לקום מאוחר מדי פעם (-8
    קראתי גם בספר ששינה "קצרה" עלולה לגרום להפרעות ריכוז ואולי גם אכילה והם דברים שאני מתמודד איתם יום יום.

יש מה לעשות ?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה קצרה (לטעמי)

הוספת תגובה

• דבר נוסף...

א
    20/07/2010

כשאני מנסה ללכת לישון מוקדם (גם כשאני עייף) אני מתעורר ממש ממש מוקדם.
    לדוגמא, אתמול הלכתי לישון ב-22:00 והתעוררתי ב-3 לפנות בוקר...לאחר מאמצים רבים ושלא יצאתי מהמיטה נרדמתי שוב, אבל התעוררתי ב-5:00...

מה עושים עם זה ??

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לא'

עמית גרין
    21/07/2010

שלום לך,
    עקרונית הדרך הטובה לדעת האם אתה ישן מספיק היא לשאול את עצמך האם אתה עייף ו/או ישנוני במהלך היו, במידה ואתה קם רענן ואינך עייף ככל הנראה אתה ישן מספיק. למיטב הבנתי אתה אינך מאריך לישון ולכן ייתכן שאינך זקוק להרבה שעות שינה. מרבית האנשים נוטים בשעות הצהריים לפתח עייפות וישנוניות מסויימסת בין השעות 13:00-15:00 נפתח "שער שינה" זה פרק זמן שבו יש נטייה להיות עייף ולחוש ישנוניות. בכל מקרה אתה יכול לנסות להוסיף חצי שעה עד שעה שעת שינה ולראות האם יש שיפור בהרגשה במהלך היום. כללית טווח השינ הנורמל הוא רחב ונע בין 4-10 שעות עם ממוצע של 7 שעות. כפי שאתה רואה יש שונות גדולה מאד בין אנשים.

בברכה

עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו