סינדרום שעות השינה המאוחרות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• סינדרום שעות השינה המאוחרות
    הילי
    21/07/2010

אני מתאימה להגדרות של late sleep phaze disorder ובאמת כל מה שמתואר בהפרעה זו קורה לי ממש בדיוק. בשעות שלפני 5 או 6 בבוקר - כל הירדמות מיד מקפיצה אותי . אני יכולה להרדם ממש רק אחרי 6. כל שאר הלילה זה סיוט. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה להילי

עמית גרין
    21/07/2010

שלום לך,
    פונים לרופא משפחה ומבקשים הפניה לשיחה עם רופא המכון שינה. ייתכן כי המשך הברור הרפואי ידרוש בדיקה אקטיגרפית, בדיקה המנטרת את מחזורי העירות והשינה במשך תקופה של שבןע עד שבועיים. במידה ואכן מדובר בשעון ביולוגי דחוי הטיפול הוא ע"י מלטונין, הורמון האחראי על השריית שינה. את המלטונין נוטלים שעתיים לפני שעת ההירדמות הרצויה. מלטונין נחשב לתרופה-טיפול יעיל ובטוח.

בהצלחה

עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מלטונין

הילי
    22/07/2010

1. האם רופא משפחה יכול לרשום מלטונין?

2. בעבר גרם לי לחלומות סיוט. מדוע?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה להילי

עמית גרין
    22/07/2010

שלום לך,
    רופא המשפחה יכול (כמו כל רופא) מרשם למלטונין.
    קיימים דיווחים שמלטנין יכול לגרום לחלימה מוגברת או לחלומות שיהיו "צלולים" יותר.

בברכה

עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו