מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התמכרות למשענתמיואשת28/07/2010
שלום בני בן 4 חודשים, תחילת חייו הייתה קשה בשל טורטיקוליס אקסטנציה וטונוס שרירי מוגבר בשכמות. מגיל אפס (ממש מהיום הראשון בבית החולים) לא נרדם לבד . ימייו היו רצופי בכי וללא שינה טובה כלל (10-20 דקות כ5 פעמים ביממה) אך בלילה ישן נהדר ואף פתח מרווחים של 6-7 שעות. מגיל חודשיים וחצי התחלנו לטפל בבעיות התנועה וחל שיפור רב במזג, הילד הפך חייכן וחברותי אך עדיין ההרדמות ביום היו עם משענות והתערבות גסה. על מנת לסדר את האכילה הדחופה שלו התחלתי לתת לו מים בין ההאכלות ובשל הקושי הרב שלו להרדם ביום הנחתי לו להרדם על בקבוק האוכל והמים. היום אני ממש בבעיה הלילות המלאים של העבר נעלמו והקטן מתעורר כל שעה לאכול או לשתות. בשל טונוס השרירים המוגבר הוא ילד מאוד קשה לרגיעה וברגע שהוא חש תסכול כמו ביקיצה הוא זורק את גפו אחורנית ומתקשח ומאוד קשה להרפות את גופו ללא בקבוק. כל נסיונות הרגיעה בלילה לא צולחים. אני מנסה כרגע לגמול אותו מהרדמות על בקבוק על ידי שימוש בכדור פיזיו. אני יודעת שזה להחליף משענת אחת בשנייה אבל אני מעוניינת בתהליך הדרגתי. אני צריכה הכוונה, האם זו הדרך הנכונה? כיצד נוהגים עם ילד שמתקשה להירגע בשל קשיחות פיזית (מלבד מגע עמוק לפני ההרדמות)? ומה השלב הבא לאחר החלפת המשענת?
בכל התשובות ששולחים לי בפורומים לא מתייחסים לבעיית הטונוס, הילד פשוט צורח בהיסטריה כשהוא מתקשה ומתעגל אחורנית וממש אי אפשר להגיע אליו רק בליטופים, איך בכל זאת מרגיעים?
תודה סיון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לסיון
עמית גרין30/07/2010שלום לך,
עקרונית, הרעיון הוא להתחיל באופן הדרגתי להרגיל את התינוק להירדם באופן עצמאי במיטתו. אני מציע לנסות לאט ובסבלנות להפחית את המעורבות שלכם בתהליך ההירדמות שלו בתחילת הלילה ו/או במהלך הלילה כאשר הוא מתעורר.
הייתי מוותר על כדור הפזיו, כפי שכתבת זה להחליף צרה אחת בצרה אחרת. את הכדור הייתי שומר לפעילות היום ולא נעזר בה בהירדמות. אני מציע לעשות הפחתה הדרגתית של הכמות הנתנת בבקבוק בכל כמה ימים עד לגמילה מהבקבוק.
בברכה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)