צעקות בלילה ללא התעוררות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• צעקות בלילה ללא התעוררות
    רוזה
    28/07/2010

מזה 3 שנים בעלי צועק מתוך שינה פעם במספר חודשים. הוא בדר"כ צועק 'הצילו' או 'אמאלה', מה שמעיר אותי מיד. בעבר ניסיתי לחבק אותו כדי להרגיע אותו אבל זה גרם לו לצעוק חזק יותר ויותר זמן. היום אני לא נוגעת בו, הוא מפסיק לצעוק וחוזר מיד לישון. בבוקר הוא לר זוכר כלום.
    לפני שבוע זה קרה שוב ובעוצמה רבה יותר שכללה גם תזוזות. הצעקות להערכתי נמשכו כ-2 דקות, במהלכן הוא הצליח להזיז את המיטה והמזרון ממקומם (כנראה עקב הבלבול הרב בו היה שרוי). הוא התיישב, עם עיניים פתוחות ונראה מבולבל. שאלתי אותו אם הוא זוכר את החלום שהיה לו, והוא ענה שלא. ביקשתי ממנו לקום מהמיטה כדי שאחזירה למקום והוא נענה לי, הוא קם, ואחרי שסיימתי הוא חזר למיטה ומיד לישון. בבוקר שאלתי אותו אם הוא זוכר את מה שהיה בלילה והוא ענה לי שלא.

אינני מצליחה לקשר בין הצעקות לתקופות של חרדה או עומס בעבודה או בזוגיות. בנוסף, מעולם לא חווה התקף חרדה במהלך היום.

לעזרתכם אודה,

רוזה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    צעקות בלילה ללא התעוררות

הוספת תגובה

• תשובה לרוזה

עמית גרין
    30/07/2010

שלום לך,
    ייתכן שהתופעה אותה את מתארת היא ביעותי לילה. מדובר בתופעה המתרחשת בשינה עמוקה בה בד"כ האירועים מתרחשים במחצית הראשונה של הלילה. לאדם החווה ביעות לילה בד"כ אין זכרון של האירוע מכיוון שהוא מתרחש בשינה עמוקה ולכן הואאיננו זוכר את החלום בבקר.
    מספר שאלות, האם בעלך הילך או דיבר בשינה בעבר? אלו הן תופעות שכיחות אצל אנשים החווים תופעות אוטמטיות של שינה עמוקה. אודה על תשובתך.

בברכה

עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו