התעוררות מוקדמת

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעוררות מוקדמת
    תמר
    03/08/2010

אני בת 39. עד לפני חודש לא היו לי בעיות שינה מעולם. מזה כחודש השינה שלי קלה ולא עמוקה, ואני מתעוררת כשעתיים לפני הזמן שאני צריכה לקום ואז מנסה להרדם ובקיצור-מתעוררת ונרדמת לחילופין עד שעת הקימה שלי, וגם אז זו שינה קלה בין ההתעוררויות. לא גיליתי שום מתח חדש בחיים בחודש האחרון לא תרופה חדשה או תזונה שונה. מה עושים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות מוקדמת

הוספת תגובה

• יש לפעמים תקופות כאלה

מעיין
    03/08/2010

גם לי זה קורה.. במיוחד שמתי לב לזה בתקופת המבחנים שלשמחתי נגמרה אבל באותה תקופה התקשתי לישון רצוף, הייתי מתעוררת כמה פעמים בלילה כי הייתי חושבת על החומר של המבחן.
    אחרי כמה לילות כאלה הבנתי שזה פוגע לי במבחנים אז פשוט הייתי לוקחת כדור אמביאן CR לפני השינה בלילה שלפני המבחן וישנה כמו תינוק כמה שעות טובות רצוף וקמה רעננה למבחן

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לתמר

עמית גרין
    03/08/2010

שלום לך,
    קשיי הירדמות ושינה שטחית עם יקיצות בקר מוקדמת הן לרוב על רקע של מתח ועוררות נפשית הגורמת לעוררות גופנית המקשה על ההירדמות ושימור השינה. במידה והתופעה ממשיכה אני מציע לפנות לשיחה עם רופא במכון שינה לאבחון והתאמת טיפול במידת הצורך. ככלל, ניתן לטפל בנדודי שינה ע"י טיפול תרופתי ב"כדורי שינה" או טיפול פסיכולוגי התנהגותי-קוגנטיבי הנקרא CBT.

בברכה

עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו