מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בעיות שינה כרוניותיפעת04/08/2010
אני בן 39 ומאז גיל 18 סובל מבעיות שינה שהחמירו עם השנים. כשהמצב התחיל להחמיר פניתי לרופא משפחה ורופא נירולוגי והללו המליצו על טיפול תרופתי בינהם מלטונין, בונדורמין, שלוב של שניהם ועוד. מאחר והללו לא שיפרו את השינה ניסיתי טיפול אלטרנטיבי וגם הוא ללא הועיל. כמו כן ביקרתי במעבדת שינה ונקבע שיש לי אינוסמניה ולא ניתן לפתור זאת שם.
כיום אני במצב קשה של חוסר שינה שמצטבר.
מעבר לתרופות שינה שגם השפעתם אינה מספקת הקופה אינה מסוגלת לתת פיתרון יעיל לבעיות השינה.
אני פונה בכוונה לקבל יעוץ מה לעשות כדי לעזור לעצמי לישון?
מחסור בשינה משבש את כל מהלך החיים שלי.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה לאנונימי-אני
עמית גרין04/08/2010שלום לך,
בהנחה שאובחנת נכון ואתה סובל מאינסומניה-נדודי שינה קיימות שתי אפשרויות טיפוליות בפניך:
האחת, טיפול תרופתי ב"כדורי שינה", עליך לפנות לשיחה עם רופא במכון שינה לצורך התאמת טיפול תרופתי מתאים (בונדורמין הוא רק אחד ממגוון של טיפולים תרופתיים אפשריים).
האפשרות השניה, טיפול פסיכולוגי התנהגותי-קוגנטיבי הנקרא CBT, מדובר בסדרה של כ 8 מפגשים שבהם עושים שינוי בהרגלי השינה ובדפוסי החשיבה הנוגעים לשינה. מדובר בשיטת טיפול, יעילה, קצרה וטובה.
טיפול מסוג זה ניתן ע"י דר' מירב כהן ציון במכון השינה ב"אסותא".
בברכה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)