בעיות שינה כרוניות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות שינה כרוניות
    יפעת
    04/08/2010

אני בן 39 ומאז גיל 18 סובל מבעיות שינה שהחמירו עם השנים. כשהמצב התחיל להחמיר פניתי לרופא משפחה ורופא נירולוגי והללו המליצו על טיפול תרופתי בינהם מלטונין, בונדורמין, שלוב של שניהם ועוד. מאחר והללו לא שיפרו את השינה ניסיתי טיפול אלטרנטיבי וגם הוא ללא הועיל. כמו כן ביקרתי במעבדת שינה ונקבע שיש לי אינוסמניה ולא ניתן לפתור זאת שם.
    כיום אני במצב קשה של חוסר שינה שמצטבר.
    מעבר לתרופות שינה שגם השפעתם אינה מספקת הקופה אינה מסוגלת לתת פיתרון יעיל לבעיות השינה.
    אני פונה בכוונה לקבל יעוץ מה לעשות כדי לעזור לעצמי לישון?
    מחסור בשינה משבש את כל מהלך החיים שלי.
    תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות שינה כרוניות

הוספת תגובה

• תשובה לאנונימי-אני

עמית גרין
    04/08/2010

שלום לך,
    בהנחה שאובחנת נכון ואתה סובל מאינסומניה-נדודי שינה קיימות שתי אפשרויות טיפוליות בפניך:
    האחת, טיפול תרופתי ב"כדורי שינה", עליך לפנות לשיחה עם רופא במכון שינה לצורך התאמת טיפול תרופתי מתאים (בונדורמין הוא רק אחד ממגוון של טיפולים תרופתיים אפשריים).
    האפשרות השניה, טיפול פסיכולוגי התנהגותי-קוגנטיבי הנקרא CBT, מדובר בסדרה של כ 8 מפגשים שבהם עושים שינוי בהרגלי השינה ובדפוסי החשיבה הנוגעים לשינה. מדובר בשיטת טיפול, יעילה, קצרה וטובה.

טיפול מסוג זה ניתן ע"י דר' מירב כהן ציון במכון השינה ב"אסותא".

בברכה

עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו