עייפות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עייפות
    ענת
    17/04/2007

שלום, אני בת 16.5 לומדת בכיתה יא, כבר מסוף שנה שעברה היו לי קשיים להירדם בלילה.
    קריאת ספר לא עזרה לי וגם לא ספירת כבשים.
    הבעיה היא שאני מתעייפת מאוד מהלימודים, הרבה שעותבבי"ס, שעורי בית ומבחנים.
    בלילה אני יכולה לא להירדם כ-3 שעות, ובבוקר אני ישנה הכי טוב, אך כמובן אני צריכה להתעורר, וכך חוזר חלילה. ובבוקר בבי"ס אני כל הזמן רדומה, ומרגישה כי אני ישנה עם עיניים פקוחות.
    ניסתי כמה פעמים לקחת אפילו רגיעון לילה, אך הבנתי שזה יכול להיות מסוכן, ויכולה להיות סכנת התמכרות, אז ויתרתי על התרופות.
    באופן טבעי אני אדם לילי, אני מסוגלת להיות ערה כל הלילה וכל הבוקר לישון, אך השיגרה היומיומית לא מאפשרת לי זאת.
    מה לעשות?
    אולי תרופות סבתא?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עייפות

הוספת תגובה

• שלום ענת

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    18/04/2007

על פי התיאור שלך ייתכן שיש לך "שעון ביולוגי" דחוי, כלומר בשונה מרוב האנשים בסביבתך המוח שלך משדר רצון לישון בשעה מאוחרת יותר וגם לקום מאוחר יותר, רק שזה לא אפשרי בשל הלימודים. למרות שאת ישנה מעט שעות יחסית לנחוץ לך בגלל אילוצים, את לא נרדמת יותר מוקדם בלילה הבא - וזה דבר אופייני לתסמונת זו (קרויה באנגלית delayed sleep phase syndrome). זו הפרעת שינה שבאה לביטוי עפ"ר סביב גיל ההתבגרות. כדורי שינה אינם יעילים עפ"ר ולעומת זאת טיפול עם מלטונין יכול להועיל.
    האם את מקפידה להימנע משתיית קפה וקולה לפני השינה? לעיתים זו סיבה חיצונית לדחיית השינה.
    כמובן שאבחון מדוייק והתאמת טיפול צריכים להיעשות בצורה מסודרת, רצויבמכון שינה. את יכולה לבקש הפנייה מקופת חולים.

בברכה,
    ד"ר שכטר-עמיר
    לילה טוב!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו