יקיצות מרובות במהלך הלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יקיצות מרובות במהלך הלילה
    נתי
    08/08/2010

שלום רב.
    אני בת 33 ומזה מספר שנים (עשור האחרון) אני סובלת מיקיצות מרובות(לרוב פעמיים שלוש בלילה) המלוות בקימה מהמיטה לשם אכילה.אני נרדמת בקלות אך היקיצה הראשונה מתרחשת פחות משעה לאחר ההירדמות, ומתרחשת שוב לאחר שעה בערך.רק בשעות הבוקר המוקדמות (החל מהשעה 5) אני מצליחה לישון ברציפות, שזו בערך השעה בה עלי לקום לעבודה.בזמן הקימה אני משתדלת למזער נזקים ולאכול דברים שאינם עתירי קלוריות או מכילים סוכר.לרוב,אני מודעת לאוכל אותו אני אוכלת.גם בילדותי הייתי טיפוס שאינו מרבה לישון ומתעורר מוקדם בבוקר.
    בעברי סבלתי מהשמנה קיצונית, וכבר מספר שנים, לאחר שינוי אורח חיים, אני שומרת על משקל תקין, מתעמלת ואוכלת בריא. למרות השינוי הרב שעברתי, איני מצליחה להתגבר על היקיצות המלוות באכילה. מיותר לציין כי שגרת חיי נפגמת כתוצאה מעייפות במהלך הבוקר והיום.ניסתי מספר דברים עליהם קראתי, כגון: אכילה פחמימה מורכבת לפני השינה, הפסקת אכילה כשעתיים שלוש לפני השינה ודמיון מודרך.איני יודעת מה מקור הבעיה:הפרעת אכילה או הפרעת שינה.אודה מאוד לעצות בנושא.מה עלי לעשות ומי לפנות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יקיצות מרובות במהלך הלילה לשם אכילה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    12/08/2010

שלום רב,
    כפי שאת בעצמך מעידה את מתעוררת לשם אכילה. כלומר מדובר בראש ובראשונה בהפרעת אכילה. הייתי מציע לפנות למרפאה מקצועית העוסקת בבעיה זו. יתכן והטיפול יכלול גם נטילת כדורי שינה אך הדבר יעשה ע"י גורם מקצועי וכחלק מטיפול כולל ומלא. רק במרפאה מקצועית תתקבלי טיפול כזה בעוד שרופא משפחה איננו בעל הידע והמומחיות של הרופאים המרפאת האכלה.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה לנתי

עמית גרין
    15/08/2010

שלום לך,
    אפשרות לטיפול בבעיה של אכילה לילית שאיננה נשלטת במהלך הלילה היא ליטול כדור שינה שימנע ממך את ההיתעוררות הלילית לאכילה ובכך "תשברי" את ההרגל של אכילת הלילה. ככלל, אכילה במהלך הלילה היא הרגל שקשה לשנותו מכיון שהוא מתרחש בזמן שבו אנו ישנוניים ופחות מודעים למעשינו. לכן ניתן לשנות אותו ע"י נטילת כדור שינה שימנע ממך את ההיתעוררויות במהלך לילה לצורך אכילה. אני מציע לפנות לרופא המשפחה לצורך התאמת טיפול תרופתי להפרעה.

בברכה

עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו