עזרה, בבקשה!!!

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• עזרה, בבקשה!!!
    לילות כימים
    11/08/2010

בת 40. בעיקבות דכאון וחרדה התחלתי טיפול בוויאפקס (75 מ"ג, לוקחת בערב) וולבוטרין (לוקחת בבוקר).
    לפני תקופה זו לא היו לי מעולם קשיים בשינה -- לא בהירדמות ולא בשינה עצמה.
    בתקופת החרדה והדיכאון התחלתי להתעורר כל לילה בדיוק, מדהים כמה בדיוק, ב4.00 לפנות בוקר. ההתעוררויות היו תכופות מלוות בחרדה. מאז שהתחלתי לטול את הכדורים, אני מרגישה מצויין, ללא התקפי חרדה, וללא דיכאון.
    אבל ההתעוררות בלילה נמשכת! אני מתעוררת תמיד ב4.00, ולפעמים גם ב1.00 , ב6.00....
    אני הולכת לשירותים -- לא מבינה למה, לפני כל העיניין הייתי ישנה רצוף כל הלילה בלי צורך לתת שתן -- לפעמים מצליחה להירדם אחרי כמה דקות, ולפעמים רק אחרי חצי שעה, שעה.
    אני לוקחת את התרופות מאפריל.
    הולכת לישון בערך ב11.00 --12.00. קמה ב6.30-7.00 עסוקה, עושה הרבה ספורט, עייפה בבוקר, עייפות שעוברת בד"כ אחרי הספורט.
    הרבה פעמים אני נרדמת על הספה, בהתעוררות הראשונה חוזרת למיטה, אם לא מצליחה להרדם, חוזרת לספה, וכן הלאה... נודדת מהמיטה לסלון וחוזר חלילה.. (אולי לזה מתכוונים שאומרים נדודוי שינה...)
    שאלותי:
    האם ההתעוררות ב4.00 היא "הרגל" מתקופת הדיכאון? האם היא קשורה בתרופות?
    והכי חשוב: מה עושים???????
    זה ממש פוגע לי באיכות החיים. רוצה לישון טוב, כמו פעם!

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    עזרה, בבקשה!!!

הוספת תגובה

• עזרה לשינה בבקשה.

פרופ' יהודה פינקלשטין
    13/08/2010

שלום רב,
    התרופות יכולות לגרום לנדודי שינה ובד"כ עם המשך נטילתן תופעות הלוואי כגון נדודי שינה חולפות. עם זאת עליך להתייעץ בנושא עם הרופא המטפל שלך.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו