מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה, בבקשה!!!לילות כימים11/08/2010
בת 40. בעיקבות דכאון וחרדה התחלתי טיפול בוויאפקס (75 מ"ג, לוקחת בערב) וולבוטרין (לוקחת בבוקר).
לפני תקופה זו לא היו לי מעולם קשיים בשינה -- לא בהירדמות ולא בשינה עצמה.
בתקופת החרדה והדיכאון התחלתי להתעורר כל לילה בדיוק, מדהים כמה בדיוק, ב4.00 לפנות בוקר. ההתעוררויות היו תכופות מלוות בחרדה. מאז שהתחלתי לטול את הכדורים, אני מרגישה מצויין, ללא התקפי חרדה, וללא דיכאון.
אבל ההתעוררות בלילה נמשכת! אני מתעוררת תמיד ב4.00, ולפעמים גם ב1.00 , ב6.00....
אני הולכת לשירותים -- לא מבינה למה, לפני כל העיניין הייתי ישנה רצוף כל הלילה בלי צורך לתת שתן -- לפעמים מצליחה להירדם אחרי כמה דקות, ולפעמים רק אחרי חצי שעה, שעה.
אני לוקחת את התרופות מאפריל.
הולכת לישון בערך ב11.00 --12.00. קמה ב6.30-7.00 עסוקה, עושה הרבה ספורט, עייפה בבוקר, עייפות שעוברת בד"כ אחרי הספורט.
הרבה פעמים אני נרדמת על הספה, בהתעוררות הראשונה חוזרת למיטה, אם לא מצליחה להרדם, חוזרת לספה, וכן הלאה... נודדת מהמיטה לסלון וחוזר חלילה.. (אולי לזה מתכוונים שאומרים נדודוי שינה...)
שאלותי:
האם ההתעוררות ב4.00 היא "הרגל" מתקופת הדיכאון? האם היא קשורה בתרופות?
והכי חשוב: מה עושים???????
זה ממש פוגע לי באיכות החיים. רוצה לישון טוב, כמו פעם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה לשינה בבקשה.
פרופ' יהודה פינקלשטין13/08/2010שלום רב,
התרופות יכולות לגרום לנדודי שינה ובד"כ עם המשך נטילתן תופעות הלוואי כגון נדודי שינה חולפות. עם זאת עליך להתייעץ בנושא עם הרופא המטפל שלך.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)