מלטונין ופוריות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• מלטונין ופוריות
    אדווה
    18/04/2007

אני סובלת מילדות (גיל 10 בערך) מבעיית שינה שמתבטאת בשעון ביולוגי הפוך שאינו סדיר
    נרדמת בין 2:00 בלילה ל7:00 בבוקר.
    לצורך כך אובחנתי וקיבלתי מלטונין 5 ג' ללקיחה יומיומית רציפה.
    אני בת 36 ועדיין אין לי ילדים.
    קראתי במספר מקומות על כך שלקיחת מלטונין עלולה לפגוע בפוריות ע"י שיבוש הביוץ. בנוסף ניסו ליצור גלולות למניעת הריון המבוססות על מלטונין בניסוי שנערך בהולנד וכשל. האינפורמציה הזאת מרתיעה אותי מאד ולו רק בשל האפשרות לפגיעה בפוריות או כל בעיה אחרת שעדיין אין מספיר מחקר לגביה מאידך אני מאד סובלת מבעיית השינה . אשמח מאד אם תוכלו לסייע לי
    אדווה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מלטונין ופוריות

הוספת תגובה

• מלטונין ופוריות

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    19/04/2007

הסיבות להפרעת פוריות רבות, ולעיתים קיים קושי להרות ללא יכולת לאבחן גורם ספציפי. בכל מקרה, הספרות בנושא מלטונין ופוריות אינה חד משמעית. אני מניחה שעברת בירור גינקולוגי / הורמונלי. אם לא זוהתה בעייה ספציפית, הייתי מציעה שתפסיקי את נטילת המלטונין, למרות הפרעת השינה. לעיתים ניתן לארגן את שעות השינה ע"י חשיפה לאור בהיר - האם ניסית?

בברכה,

ד"ר שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו