מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיי הירדמותיואב13/08/2010
שלום רב!
מזה מספר חודשים אני סובל מקושי גדול בהירדמות, המתבטא בשכיבה בעיניים עצומות במשך שעות (2,3 ואף יותר) ללא הצלחה להירדם. אמנם מאז ומתמיד הייתי נרדם בעייתי, וגם כילד וכנער הייתי מושך ער עד שעות לילה מאוחרות (אני לא זוכר כדי להעיד האם גם אז זה היה תדיר כמו עכשיו, אבל בטוח שלא סבלתי מזה כמו שאני סובל עכשיו), אבל הסיפור העכשוי התחיל כשעברתי לדירה הממוקמת ליד דיסקוטק הפועל עד השעות הקטנות והתחלתי לעבוד במסעדה הפועלת בשעות הערב עד הלילה. חשבתי שמעבר לדירה שקטה יעזור אך זה לא. אני מוצא שהעניין מתאפיין בקושי גדול שלי לשלוט באדרנלין. זה כאילו לוקח לי המון זמן (הרבה יותר ממה שאמור) לכבות את הגוף ואת המוח. לא משנה כמה הרגשתי שהגוף עייף במהלך העבודה ואפילו אם ביצעתי הרבה פעילות גופנית במהלך היום, ברגע שאני שוכב במיטה, כל העייפות נעלמת. זה לא בהכרח עניינים שמטרידים אותי, אלא פשוט כל מחשבה שהיא. המוח אינו מפסיק לפעול ואני לא מצליח למצוא דרך לכבות אותו. בנוסף לזה, מרגע שאני מתכסה ועוצם את העיניים, דרושים לי המון זמן והתהפכויות למצוא פוזיציה שנוחה לי. פתאום הרגליים מתחילות לגרד לי ואני לא מוצא מקום נוח לשים את היד וכו' וכו'. יש לציין שלאחר ההירדמות השינה שלי ממש בסדר, ואני אף מסוגל להתעורר רגעית מטלפון או רעש רגעי ולחזור לישון כמעט מיד. מלבד זאת, אני מסוגל להתעורר מצלצול שעון באופן סדיר.
אנא עזרו לי! זה נהיה מטרד של ממש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הרדמות
פרופ' יהודה פינקלשטין13/08/2010שלום רב,
התופעה היא חדשה יחסית ולאחר שאתה נרדם אינך מתעורר טרם הזמן אלא במועד המתאים.
מומלץ אם כך לפתור את הבעיה באופן התנהגותי. כגון לצאת לריצה או פעילות גופנית אחרת מבוקרת ובריאה בשעות הערב כך שתשכב עייף ותרדם. להימנע משינה בשעות היום ועוד. במידה ולא תוכל לפתור את הבעיה כך אתה יכול לפנות למעבדות שינה כדי לקבל טיפול התנהגותי בידיים מקצועיות.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)