מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיי הירדמות מתמשכיםאפרת16/08/2010
שלום,
אני בת 22. מאז תקופת התיכון יש לי שינה רגישה - לא הייתי נרדמת לפני מבחנים, אירוע חשוב וכו' - ומתעוררת בקלות, ואז מתקשה לחזור לישון. אבל בשנה-שנתיים האחרונות זה החמיר. בתקופות שעבדתי, לפני יום חשוב בעבודה, וגם היום (אני לא עובדת), לפני כל אירוע חשוב וגם לא חשוב, אפילו אם למחרת צפויה לי תכנית סתמית - בקיצור, כל עוד צפוי לי משהו למחרת, אני לא נרדמת. כלומר, אני מסוגלת לשכב במיטה 3, 4 שעות ואפילו 6 בלי להירדם, גם אם אני עייפה. המוח ממשיך לרוץ, אני מרגישה לא נוח ברוב התנוחות, הולכת הרבה לשירותים, ובכל פעם שאני שמה לב שאני מתחילה להרדם - מרוב רצון להרדם אני מתעוררת שוב. עצם הרעיון שאני לא ארדם וכתוצאה מזה לא אתפקד למחרת לא מאפשר לי להירדם.
האם יש דרך לנסות לטפל בזה בעצמי, או שכדאי לגשת למעבדת שינה? לא הייתי רוצה להעזר בכדורים כדי לא לפתח תלות (אני גרה בת"א).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וגם...
אפרת16/08/2010שכחתי להוסיף - השינה שלי רגישה מאוד - כמעט כל דבר מעיר אותי ואז אני בד"כ לא נרדמת שוב. אני גרה בסביבה רועשת יחסית וכל רעש מעיר אותי.
ניסיתי להיעזר בכדורים טבעיים (קלמה נרווין), ולא הייתה השפעה משמעותית (חוץ מכאבי ראש).
בימים שלא צפויה לי שום תכנית למחרת, אני נרדמת די מהר ויכולה לישון די טוב, אבל עדיין מתעוררת בקלות, ככה ששינה ממש עמוקה וטובה יש לי רק לעתים נדירות ובתקופות מאוד רגועות (חשוב לציין שאין סיבות אובייקטיביות ללחץ מיוחד בחיים שלי היום).
תודה רבה על העזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לאפרת
עמית גרין16/08/2010שלום לך,
קשיי הירדמות ושינה שטחית ובלתי יעילה במקרים רבים הם על רקע של מתח ועוררות נפשית הגורמת לעוררות פזיולוגית המקשה על ההירדמות ושימור השינה. את מתארת מבנה אישיות של אדם דרוך ומתוח הרגיש לקשיי היומיום הגורמים לו לעוררות רגשית שמתבטאת בקשיי הירדמות וחוסר יכולת להירגע, להרפות ו"לצלול לשינה" ולשמר אותה. קיימות שתי אופציות טיפוליות: האחת, טיפול ב"כדור שינה" טיפול שהוא יעיל ובטוח ובניגדו לממקובל לחשוב איננו גורם בד"כ לתלות ולהתמכרות. במקרים רבים הסבל הנגרם לאדם; גדול וקשה ופתרון טוב ויעיל יכול להיות בצורת כדורי שינה. אפשרות שניה, טיפול פסיכולוג התנהגותי קוגנטיבי שנקרא CBT, מדובר בסדרה של כ 8 מפגשים עם פסיכולוגית מומחית לטיפול בהפרעות שינה. טיפול כזה ניתן ע"י דר' מירב כהן ציון במכון השינה באסותא בתל-אביב.
בברכה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך..
אפרת19/08/2010תודה רבה.
הדריכות אכן קיימת תמיד, אבל בעיקר בזמן שאני הולכת לישון ויודעת שאני "צריכה להירדם". טיפול התנהגותי יכול מאוד להתאים.
החשש מכדור הוא לא מפני התמכרות "כימית" כמו פשוט מהידיעה שאתה נעשה תלוי בו... כדורי שינה נרשמים ע"י פסיכיאטר? במידה שארצה לנסות, אתה יכול להמליץ על סוג מסוים?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלפני כשלושה חודשים
סתיו23/08/2010בתקופה שהיו לי קשריים להרדם הרופא רשם לי לשבוע כדורי אמביאן CR. הם לא ממכרים והם הסדירו לי את השינה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
אפרת27/08/2010* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)