למי פונים?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• למי פונים?
    איריס
    22/08/2010

שלום רב,
    אני סטודנטית בת 22 ומזה כ-6 שנים אני סובלת מהפרעות שינה.
    הבעיה העיקרית היא שאני לא מצליחה להירדם לפני 2-3 ואף 4 לפנות בוקר בלי קשר לפעילות שלי במשך היום גם כאשר אני עייפה עד כדי שהעיניים שלי דומעות. במהלך הלילה אני מתעוררת בין 6-8 פעמים למס' דקות וחוזרת לישון. אני מתעוררת יותר עייפה מכשהלכתי לישון אם זה אפשרי בכלל. אני עייפה לא מרוכזת ומרגישה במין ערפל בכל שעות היום. הבהייה בתקרה במשך שעות גורמת לי לחשוב שאני מאבדת את דעתי. כאשר מתאפשר לי לישון בשעות הצהריים אני ישנה נהדר אני קמה רעננה ומרוכזת גם אם אני ישנה שעה. ניסיתי כל תרופת סבתא אפשרית כוס יין אדום, כוס יין לבן, פעילות ספורטיבית, מקלחת חמה, מקלחת קרה. כל דבר שאי פעם עזר למישהו ניסיתי וללא שינוי. ניסיתי לקחת נרבן דרג'ה אך גם ללא הועיל לבסוף ניסיתי לקחת בונדרמין שאכן עזר לי להירדם לתקופה מסוימת אך היקיצות הרבות באמצע הלילה לא פסקו. חשוב לציין כי אני סובלת מאנמיה ומחסור ב-B12 אך מלבד זאת בריאה.
    ולשאלתי האם יש לתופעה שאני חווה יש שם? למי פונים? לנירולוג, פסיכיאטר, מכון שינה? למה עליי לצפות מבדיקה אצל אחד או כל הגורמים להלן?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    למי פונים?

הוספת תגובה

• תשובה לאיריס

עמית גרין
    24/08/2010

שלום לך,
    ייתכן, ואת מאופיינת בשעון עירות-שינה דחוי, אבחנה זו נקראת DELAYED SLEEP-PHASE SYNDROME.ואנשים עם שעון עירות שינה דחוי (DSPS) נוטים להירדם בשעת לילה מאוחרת ולהתעורר בשעות הבקר המאוחרות. במבוגרים תופעה זו ידועה ומוכרת והיא בד"כ מופיעה בגיל ההתבגרות. האבחון נעשה ע"י שיחה עם רופא במכון שינה ובדיקה אקטיגרפית. בבדיקה הנבדק עונד מעין "שעון" הרושם את מחזורי העירות והשינה במשך תקופה של כשבוע ימים בה אין מגבלות של השכבה ויקיצה. אני מציע לפנות לשיחה עם רופא במכון שינה. אחת הבעיות עם אנשים עם DSPS שהם חשופים לחסך שינה בגלל הירדמות מאוחרת ויקיצה מאולצת בשעה שגרתית ללימודים או לעבודה. במידה ואכן מדובר ב DSPS הטיפול המקובל הוא מתן מלטונין , מלטונין הינו הורמון המופרש במוח ומשערים כי הוא אחראי להשריית שינה.

בברכה

עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו