נחירות על הגב + ידיים נרדמות בשינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נחירות על הגב + ידיים נרדמות בשינה
    דורון
    27/08/2010

אהלן,
    אני בחור צעיר בן 26, ע"ר בעיות אסטמה לא שריתתי בקרבי אך עדיין אני נוהג לעשות ספורט מפעם לפעם (אופניים לרוב) ומעט ריצות.

לוקח "סרטייד" על בסיס יומי ו"ברקלין" בעת התקף (פעם בחודש בערך).

חברה שלי מתלוננת שאני נוחר למרות שאני אישית לא שמתי לב לזה אפעם וגם בבית לא העירו לי אפעם. הנחירות חזקות כלכך שהן מעירות אותה ופעם אחת היא אפילו הקליטה אותי ואכן מדובר בנחירות מוזרות מאוד, ללא טון אחיד.

לטענתה של החברה כשאני יושן על הצד אני לא נוחר אז אני משתדל לישון באופן זה אך מרגע שנרדמתי אני כמובן לא שולט בזה ולרוב תוך זמן קצר מסתובב.

אני לא יודע אם זה קשור אבל לפחות פעם או פעמיים בשבוע אני מתעורר כשלפחות אחת מהידיים שלי רדומות לחלוטין (כאילו ישנתי על היד או משו) - הבעיה שזה קורה יותר מדי ולפעמים אפילו 2 הידיים רדומות (עד כדי כך שאני לא מצליח להתרומם מהמיטה עד שהדם לא חוזר לידיים)

עשיתי בדיקת עצבים (MRI אם אני לא טועה) ומצאו שיש לי איזה משו בין שתי חוליות בצוואר - הרופא אמר שאין יותר מדי מה לעשות ושרק אשתדל לישון ללא כרית (הוא טען שזו בעיה נפוצה לאנשים שעובדים הרבה מול המחשב - כמוני)

הוא גם שלח אותי לעשות בדיקת דם על מנת לוודא שאין שום בעיה בבולטת התריס אבל טרם ביצעתי אותה.

האם מדובר בסוגייה שניתנת לפתרון במרפאת שינה ? האם לפנות לפתרון דנטלי ? מה מומלץ לעשות ? ומה הקשר של הידיים לסיפור אם בכלל ?

תודה רבה מראש

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• נחירות על הגב וידיים נרדמות בשינה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    27/08/2010

שלום רב,
    נחירה היא תוצאה של זרימת אוויר מאומצת בדרכי הנשימה העליונות. לנשימה מאומצת בשינה יכולות להיות השלכות משמעותיות גם אם אין הפסקות נשימה בשינה. לעומת זאת לעיתים יש הפסקות נשימה ואין השלכותיהן משמעותיות. בכל אופן מדובר במחלה של דרכי הנשימה העליונות ובדיקת השינה איננה אלא כלי עזר בידי מי שיכול לבדוק אותך ולדעת את הגורם לנחירה. בדיקת השינה איננה מספקת כל מידע לגבי הגורם לבעייתך וכיצד לטפל בך. לא פעם יש להציע לך טיפול כגון בבאטימות אף ובמיוחד כאשר הנך סובל מגנחת הסימפונות.
    אין טעם בשלב זה בבדיקת שינה כלל. אתה יכול לבוא לברור מתאים כך שתדע מה הגורם להפרעת הנשימה שלך בשינה וכיצד בהתאם לכך להועיל לך.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז איפה נבדקים ?

דורון
    28/08/2010

אני חשבתי עד עכשיו שמרפאת שינה זה המקום היחיד שבודק מחלות או הפרעות שינה

מדבריך פרופ' אני מבין כי ניתן לאבחן את שורש הבעיה מבחינה רפואית - היכן ניתן לבצע זאת ? מרפאת אא"ג ? בית חולים ? אשמח להסבר קצר.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אז איפה נבדקים?

פרופ' יהודה פינקלשטין
    28/08/2010

שלום רב,
    את העובדה שאתה נוחר רואים הסובבים אותך. הם יכולים גם לראות שאתה מפסיק לנחור, מפסיק את נשימתך הסדירה, עוצר נשימה ופתאום מחדש את הנשימה ונוחר. כך שהם יכולים למדוד כמה פעמים אתה עוצר נשימתך בשינה ולכמה זמן. כל זאת הוא תאור של תופעה אל אין בכך כל מידע לגבי הגורמים וכיצד לטפל. אפילו לגבי החומרה המידע במעבדה הוא מוגבל מאד. כאמור בדיקה במעבדת השינה היא כלי בידי הקלינאי להשלמת מידע מסויים במועד המתאים.
    אתה יכול לקבוע תור במרפאתי או לשלוח הפניה מרופא לפקס שלי בבית-החולים מאיר,
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו