נזק ארוך טווח מחוסר שעות שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נזק ארוך טווח מחוסר שעות שינה
    ערן
    01/09/2010

שלום, שמי ערן ורציתי לשאול שאלה שמטרידה אותי כבר זמן רב, אבל תחילה קצת רקע: ב 4 שנים האחרונות נאלצתי, עקב עבודתי, לישון פחות מ 6 שעות בלילה לפחות שלוש - ארבע פעמים בשבוע, כאשר ברוב המקרים בשארית השבוע שנותר לי "השלמתי שעות" כאשר ישנתי 9 שעות ויותר.

יש לציין כי בימים שישנתי סביב החמש שעות הרגשתי זוועה, העיניים שרפו לי ורוב היום הייתי חסר סבלנות.

שאלתי היא האם פרק זמן ממושך שכזה ( 4 שנים ) של שינה לא סדירה גרם לי נזק לטווח ארוך כגון מוות של תאים במוח שלא יחזרו או נטייה לסוכרת ובעיות לב או כל תופעה לא בריאה הנגרמת ע"י חוסר שינה? או שמא הנזקים הללו נעלמו ברגע שחזרתי לסגנון חיים בריא של 8 שעות שינה מלאות ונעימות?

בחצי שנה האחרונה אני ישן טוב וחי סגנון חיים בריא - האם יכול להיות שאני עדיין סוחב עימי נזקים מהתקופה המצוינת מעלה?

תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• תשובה לערן

עמית גרין
    02/09/2010

ערן שלום,
    אתה כותב שאתה ישן טוב וחי טוב אז תהנה מהחיים הטובים שלך ואל תטריד את מנוחתך בדאגות מיותרות.

תהנה מהחיים

עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מקצועי

ערן
    02/09/2010

לא סתם שאלתי את השאלה הזאת, תאמין לי שיש לי את הסיבות שלי אבל לא רציתי להלאות בפרטים. למה לא לענות תשובה עניינית ומקצועית?

אשאל שוב בפשטות, האם ייתכנו נזקים בלתי הפיכים לאדם המחסיר שעות שינה פרק זמן ממושך בחייו, למרות שסיים את פרק זה וחזר לישון כרגיל?

שוב תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• לא מקצועי הוא אכן בהחלט מקצועי

פרופ' יהודה פינקלשטין
    03/09/2010

שלום רב,
    קבלת ממר גרין תשובה כהלכה אלא שלא עצרת לרגע לחשוב ולהבין את אשר נאמר לך. במילים אחרות אין הדבר סביר שנגרם לך נזק קבוע/בלתי הפיך. לכן מן הראוי שלא לעסוק בכך ולהיות מרוצה מכך שסוף, סוף אתה יכול לעבוד עתה בשעות המאפשרות שינה סדירה. אם הנך סובל מחרדה הרי זו כבר בעיה אחרת המצריכה טיפול בפני עצמה.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו