פרוביג'יל - ללא בדיקה במעבדה?

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• פרוביג'יל - ללא בדיקה במעבדה?
    bbottera
    12/09/2010

שלום רב,

מזה 10 שנים אני סובל מהפרעות שינה שונות (קושי בהירדמות, יקיצות מרובות, קימה מוקדמת מבלי יכולת לחזור לישון, ובעיקר עייפות קיצונית גם מבלי שהתרחשו שני הקודמים בפרק זמן מסוים).

לפני כחדשיים התחלתי בטיפול בבי"ח רמב"ם. ראשית נעשה נסיון לסדר את מחזורי השינה, אך לאחר שהדבר הושג אך העייפות המשיכה, הציע לי הרופא תרופות מעוררות. משפחת הריטלין לא הועילה וכעת רשם לי פרוביג'יל.

הרופא שלל על הסף דום נשימה בשינה, למרות ראיות שהדבר מתרחש (נחירות, דיווחי בת זוגי על קולות האפיניים ליקיצה לאחר דום נשימה), לדעתי מפאת גילי הצעיר.

האם זהו פתרון סטנדרטי וסביר, כאשר לא נבדקתי במעבדת שינה כלל? האם שימוש קבוע בפרוביג'יל בטוח?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• פרוביג'יל - ללא בדיקה במעבדה?

פרופ' יהודה פינקלשטין
    14/09/2010

שלום רב,
    הנך סובל משילוב של שתי בעיות, האחת נדודי שינה ובנוסף לכך אם הנך נוחר הרי שאתה סובל גם מהפרעת נשימה בשינה. דיווח בת זוגתך על נחירה והפסקות נשימה מעיד על כך.
    אתה זקוק להערכה גם של אספקט זה ואם הנך מעוניין בברור עליך להגיע לבדיקה.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו