מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חיים סביב שינהרונן19/09/2010
לכבוד פרופ' פינקלשטיין ומר גרין
מזה שנים רבות חיי סובבים סביב השינה. אם לא ישנתי טוב אינני מסוגל לתפקד ביום שלאחר מכן בצורה קיצונית. אני חסר סבלנות, לעיתים עם התפרצויות זעם וקשיים קוגנטיבים. לאחרונה מצב זה החמיר עד כדי פגיעה חמורה באיכות החיים שלי, פגיעה בקריירה ומהווה פוטנציאל איום על היחסים הבין אישים.
אני אדם נורמטיבי, בשנות השלושים, נשוי +, בעל השכלה אקדמית, עובד כעצמאי.
אני מרגיש כי אני מכור לשינה. אני פשוט חייב לישון בכל לילה לפחות 9 שעות, בשקט מוחלט, ללא הפרעות והכי חשוב להתעורר ביקיצה טבעית. זו אינה בדיחה. על מנת להשיג זאת אני הופך עולם ומלואו וזה עולה לי בויתורים קשים והפסדים רבים.
ברצוני לציין כי אני חושב שיש כאן שילוב של מספר גורמים: 1. שעון ביולוגי ש"נדפק" עקב למעלה מ-10 שנים של נסיעות וחזרות על בסיס שבועי לאיזורי זמן אחרים. 2. סטרס גבוה מאוד לאורך תקופה ארוכה מאוד. 3. תסמיני דיכאון ברמה קלה.
פנייתי היא רצינית ואני אף מתבייש להעלות את הדברים על הכתב, אולם לאחר שנים רבות של הכחשה וניסיונות שונים להתמודדות (מספורט, דרך ויתור על שתיית קפה, טיפולים אלטרנטיבים ועד טיפול פסיכולוגי) אני מרגיש כי אני זקוק לעזרה מקצועית.
הכיוונים שאותם הייתי רוצה לבדוק/לשלול: 1. תסמונות עייפות כרונית, 2. זיהום ויראלי כלשהוא. 3. בדיקה במעבדת שינה. 4. בדיקת השעון הביולוגי 5. כל רעיון אחר אשר עולה על דעתכם המקצועית ומתאים לתיאור לעיל.
אני מבין כי לא ניתן לפתור את הבעייה באמצעות אימייל, אולם אבקש מאוד לקבל הכוונה מדוייקת הכוללת פירוט של תהליך וסדר הבירור עליו אתם ממליצים, הבדיקות, והמומחה/ים שאליהם עלי לפנות.
במידה ואתם ממליצים לי לפנות לפסיכיאטר – אודה לכם באם תוכלו להפנות אותי למי שנחשב המומחה בישראל לתחום זה (אני מעוניין להגיע אליו באופן פרטי).
בתודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיים סביב שינה
פרופ' יהודה פינקלשטין23/09/2010שלום רב,
ראשית כל יש לומר שהסבירות שמדובר ב"שעון ביולוגי שנדפק" נמוכה מאד. עם זאת יתכן מאד והנך סובל ממצב עוררות גבוה על רקע של מתח נפשי.
כדי להציע ברור מתאים יש לפגוש אותך במרפאה ולבדוק אותך.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)