בעייה קשה ומוזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעייה קשה ומוזרה
    יגאל
    21/09/2010

שלום
    כ4 שנים אני סובל מתשישות קשה ביותר כל הבדיקות תקינות כולל מעבדת שינה.ישן לפחות 10 שעות בלילה וגם ישן צהריים.בבוקר כשקם מרגיש כאילו לא ישנתי שבוע מפהק בצורה קשה במשך זמן רב וכל היום תשוש בצורה בלתי רגילה -חוסר יכולת לתפקד.וכך כל יום.הדבר המוזר הוא שאם אני ישן צהריים בסביבות השעה 4 במשך כחצי שעה אני קם כמו חדש כאילו אין לי שום בעיה של עייפות.זה כאילו שהשינה ביום הרבה יותר אכותית מאשר בלילה.
    יש לציין שאין לי בעיה להרדם בלילה וגם לקחתי תוסף מלטונין(1-3 מ''ג) בתקופות מסוימות כשכן היה לי קשה להרדם אך הדבר אינו משפיע כלל על מצב העייפות והישנוניות בבוקר.האם מדובר בהפרעת שעון ביולוגי?ומה אפשר עוד לעשות ניסיתי גם לצאת לריצות בבקרים ולהחשף לשמש.תודה

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעייה קשה ומוזרה

הוספת תגובה

• בעייה קשה ומוזרה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    23/09/2010

שלום רב,
    אתה מדבר על תשישות ולא על ישנוניות-נושא נכבד בפני עצמו. ליקוי בשעון הביולוגי ותזמון השינה גורם לכך שהסובל איננו יכול לישון בשעות הלילה ונרדם בשעות אחרות. לעומת זאת אינך מוצא קושי לישון בשעות הלילה והשינה בצהריים היא תוספת לשינ ארוכה בשעות הלילה.
    חסרים פרטים באם הנך סובל מדיכאון למשל או מחלות אחרות. האם בעקבות שינה קצרה בשעות הצהריים די לך בשעות שינ פחותה בשעות הלילה ועוד.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים על מצבי

יגאל
    24/09/2010

שלום שוב, תודה על התשובה.
    רציתי להוסיף שאני לא סובל מדיכאון (אולי מצב רוח ירוד כתוצאה מהבעיה הקשה)בנוסף לגבי השנת צהריים -מצג אחד היא מעלימה את העייפות והישנוניות לפעמים לחלוטין ואז אני יכול להשאר ערני עד 1 בלילה ,אבל מצד שני אני לא רואה שום צורך מופחת בשעות שינה בלילה כתוצאה ממנה.אני בן 25 ולא סובל משום מחלות,לפני 5 שני היה לי סטרס מתמשך בשרות הצבאי אך הוא עבר.הקריטריונים של תסמונת עייפות כרונית לא מתאימים לי כי אני סובל רק מעייפות וישנוניות ולא משום דבר אחר.בנוסף לפי המלצת הרופא במעבדת שינה לקחתי מודפיניל שלא השפיע כלל וגם רטלין שהשפיע זמנית.אולי העובדה שהמודפיניל לא השפיע יכולה לרמוז משהו על שיבוש בפעולת המוח?
    ואיך זה יתכן שאני סובל מהרגע שאני קם בצורה קשה ביותר כאילו לא ישנתי שבוע ופתאום שינה בצהריים של חצי שעה מעלימה את זה לחלוטין.אולי משהו שאמור להיות מופרש בשנת לילה מופרש אצלי בשנת יום ? איזשהו הורמון או משהו אחר.תודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• פרטים נוספים על מצבי

פרופ' יהודה פינקלשטין
    26/09/2010

שלום רב,
    עייפות וישנוניות הם שני מצבים שונים. יש מי שמבחינת השעון הפנימי שלהם צריכים לישון בצהרים ויתכן שאתה נמנה עליהם. גם אם כך הדבר ושינה של חצי שעה פותרת את כל בעיותיך הרי שאין טעם לעסוק בנושא מעבר לכך. להערכתי במקרה שלך הנושא מורכב יותר ומן הראוי שתפנה לרופא נפש.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו