בעיות התעוררות בבוקר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות התעוררות בבוקר
    מרב
    14/10/2010

שלום,

מזה שנים אני סובלת מקושי להתעורר בבוקר. בין אם זה לעבודה או לכל פעילות אחרת שמחייבת התעוררות בשעות הבוקר הרגילות (בסביבות השעה 7 בבוקר).

אני מודעת לכך שפעמים רבות אני הולכת לישון בשעה מאוחרת יחסית שייתכן וגורמת לכך שסך שעות השינה הליליות שלי אינן מספיקות, אך גם לאחר "השלמת" השעות בסוף השבוע התופעה ממשיכה גם לשבוע אחרי, וכן אני נתקלת בכך גם בימים שכביכול ישנתי מספיק.

כבר כמה שנים שאני שמה מספר שעונים מעוררים, האחד יותר חזק מהשני, ואמנם אני קמה אך במהרה מכבה את השעונים וחוזרת לישון. זאת למרות שמבחינה פסיכולוגית אני מודעת לחשיבות של ההגעה בשעה הרצויה לעבודה. כרגע המצב הוביל לאיחורים כרוניים שגורעים מיכולתי לתפקד בתחומים שונים בחיים.

בנוסף ארצה לציין שתחושת העייפות שלי ברוב המקרים אינה מספיק חזקה ויכולה לעבור אפילו מפאת עשייה כלשהי, ולכן פעמים רבות אני מצליחה לדחות את השינה. במקרים שאני מנסה לישון "כמו שצריך", אני כביכול לא מספיק עייפה ונאלצת לקום מהמיטה עד שיעבור מספיק זמן ואהיה סחוטה לגמרי.

האם יש פיתרון לכך? מאז שאני מכירה את עצמי הוגדרתי כ"ערפד" שמתעורר בלילה, אבל בפועל מרכז חיי (עבודה, לימודים) מתרחשים בשעות היום.

סליחה על ההודעה הארוכה אך ניסיתי לרכז את כל הפרטים שנראים לי רלוונטיים.

אם יש מוקד אחר יותר מתאים לפנות אליו אשמח לדעת.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות התעוררות בבוקר

הוספת תגובה

• בעיות התעוררות בבוקר - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    17/10/2010

שלום רב,
    לא ניתן כך באינטרנט לברר הכל ולענות לך. יתכן מאד שאת סובלת מהפרעה בשעון הביולוגי שלך. את צריכה להיבדק. את יכולה לבקש הפניה למעבדת השינה של אסותא ובמידה וקופת החולים שלך עובדת עם מעבדה אחרת בקשי הפניה למעבדה זו.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו