שינה לא סדירה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• שינה לא סדירה
    מיקה
    26/11/2007

בשנה האחרונה אני סובלת מבעיות שינה שמאוד מציקות לי ולא ממש ברור לי למה. אני לא נוטלת כדורים משום סוג, אורח החיים שלי בריא יחסית, אני אדם רגוע למדי, לא חרדה או לחוצה בצורה יוצאת דופן, אבל בכל זאת השינה שלי מאוד לא רגועה... בדרך כלל יש לי לפחות שתי יקיצות בלילה, וגם אם הן קצרות מאוד, הן גורמות לי להרגיש עייפות נוראית במהלך היום. יש תקופות שאני מסוגלת להירדם בתשע בערב, ואז בכלל כל שעות השינה שלי משתבשות- אני מתעוררת בשתיים- שלוש בלילה ולא מצליחה להירדם עד חמש.
    מה שמאוד מפריע לי הוא שאני קמה באופן טבעי בשעות מאוד מוקדמות של הבוקר, גם בימי שבת. כבר הרבה זמן שלא התעוררתי בצורה נינוחה בשעה 9 או עשר ביום שבת. וגם ביום חול, שאני אמורה לקום ב- 7 או 8, אני מתעוררת בחמש וחצי או שש.
    יש לציין שעשיתי בדיקות דם והן יצאו תקינות לחלוטין, אין לי חוסר בויטמין B12 והכל נראה בסדר.
    מה אפשר לעשות בנידון?

תודה על העזרה....

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    שינה לא סדירה

הוספת תגובה

• שינה לא סדירה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    26/11/2007

לא ציינת גיל.
    באבחנה מבדלת: שינויים שחלים עם גיל המעבר ואפילו קצת לפני; עוררות נפשית גבוהה; הפרעת שינה ראשונית (כמו תנועות לא רצוניות משינה, הפסקות נשימה עם נחרות).

בברכה,

ד"ר שכטר-עמיר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אני בת 24

מיקה
    27/11/2007

ככה שגיל המעבר קצת רחוק ממני....וכמו שציינתי אני מחשיבה את עצמי לאדם בריא יחסית. מה זה "עוררות נפשית גבוהה"? האם תנאי השינה כמו המיטה והכרית יכולים להיות הגורם לבעיה שלי?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תשובה

ד''ר דליה שכטר-עמיר
    27/11/2007

עוררות נפשית גבוהה = מתח, חרדה, דאגות וכד'.
    תנאי שינה לא אופטימליים גם כן עלולים להשפיע וכן צריכת אלכוהול, קפאין בכמות גבוהה
    עישון.

בברכה,
    ד"ר שכטר-עמיר

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו