מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת שינהזוהרה18/11/2010
אני בת 63. בשלושת השבועות האחרונים אני סובלת מהפרעות בשינה שמתבטאות באי יכולת להירדם או בהירדמות לשעתיים שלוש ואח"כ ערות כל הלילה או ערות כל הלילה. רופאת המשפחה חשבה שאני סובלת מהתקף חרדה והמליצה על כדורי הרגעה לשבוע. אני טענתי להד"ם וביקשתי וגם קיבלתי כדורי סירקדין. לקחתי פעמיים ובשני הלילות נרדמתי מיד, אולם רק לשעתיים ואח"כ הייתי ערה כל הלילה. לאחר מחשבה הגעתי למסקנה שאולי יש צדק בדברי הרופאה. אני מושתלת מסתם אורטלי ובחודשים האחרונים הייתי בחרדה שיש בעיה במסתמים האחרים שלי. לפני שלושה שבועות עשיתי אקו לב והכל היה תקין. האם תופעת החרדה בשינה יכולה לפרוץ דוקא לאחר שהתבסרתי שהכל בסדר ונרגעתי בנושא זה? האם להמשיך בסירקדין ואולי לשנות את השעה שבה אני לוקחת לשעה יותר מאוחרת? לשלב עם כדור הרגעה? להחליף לכדור הרגעה? או כל דבר אחר שתציעו. בתודה זוהרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת שינה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין20/11/2010שלום רב,
מצב חרדה במקרים רבים הינו תת-הכרתי ולא תמיד אנו מודעים לו. הטיפול בנדודי שינה המופיעים בפני עצמם הוא שנה מאשר בנדודי שינה המופיעים עקב מצב חרדה.
היוועצי ברופא המטפל או פני גם לייעות רופא נפש אשר הוא הגורם המקצועי ביותר לטיפול במצב חרדה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מאמינים ברפואה משלימה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)