הפרעות שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות שינה
    אלמונית
    14/12/2010

היי,
    לבן-זוגי,כבן 32, ישנן הפרעות שינה חריגות.
    לעיתים, אני לא מבינה איך הוא ממשיך להתנהל באורח חיים נורמלי, לנהוג, לעבוד 9 שעות ביום בהדרכה שדורשת ריכוז רב עם מעט שעות השינה שהוא מעביר.
    כמעט כל לילה, אני מתעוררת ורואה שהוא ער, ואומר שהוא לא מצליח להרדם.
    אני מודאגת לגביו, כי לפיו תיאורו זו בעיה שקיימת קרוב לחמש שנים!!
    אני לא שוללת סיטואציות מסויימות מעברו שעלולות להשפיע עליו, או לחץ נפשי, אבל לפי מה שהוא מספר, גם כשהוא מצליח להרדם הוא ישן לא טוב, לא "שבע" מהשינה.
    בן זוגי נוטל תרופות קלות יחסית לבעיות אלו: "נייטול", "ואבן" אך מעולם לא לקח את עצמו בידיים וטיפל ברצינות בבעיה זו דרך מכון לטיפול בבעיות שינה, או בהתייעצות פסיכולוגית.

הייתי שמחה לקבל עוד מידע על העניין, מה יכולות להיות הסיבות לכך על אף שזה דיי ברור, הפניה למכונים או רופאים שיכולים לעזור לו ,כדי שהחיים שלו יהיו טובים יותר, ובמיוחד השינה שלו.

תודה רבה על ההתייחסות.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעות שינה

הוספת תגובה

• תגידי

גילי
    15/12/2010

אף פעם לא חשבת שאפשר לקחת כדורי שינה?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הפרעות שינה - תגובה

עמית גרין
    16/12/2010

תשובה לאלמונית,
    את מתארת הפרעה הנקראת אינסומניה- נדודי שינה. הפרעה זו מופיע לרוב על רקע של מתח ודריכות נפשית הגורמת לעוררות פזיולוגית המקשה על ההירדמות ושימור השינה. בד"כ שנתם של הסובלים מנדודי שינה שטחית ומרובת היתעורריות ולכן הם מרגישם עייפים ותשושים ועדיןן למרות עייפותם אינם מצליחים להירדם ולישון טוב בלילה. אני מציע לפנות לרופא המשפחה ולהתייעץ לגבי טיפול תרופתי בתרופות שינה. ניתן גם לפנות לשיחת ייעוץ עם רופא במכון שינה לגבי אפשרויות טיפול תרופתי. בנוסף, קיים טיפול פסיכולוגי התנהגותי-קוגניטיבי הנקרא CBT, מדובר ב 8 מפגשים עם פסיכולוגית מומחית בתחום שיכול מאד לעזור. באסותא הטיפול ניתן ע"י דר' מירב כהן ציון.

בברכה

עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו