הפרעת שינה מוזרה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעת שינה מוזרה
    הדס
    14/12/2010

חוויתי בעברי מספר פעמים מצב שבו הרגשתי שהתעוררתי באמצע הלילה (פקחתי עיניים) ולא הצלחתי להזיז אף איבר בגופי - ואף ניסיתי לצעוק ולא הצלחתי. לאחר מספר דקות כשהרגעתי את עצמי הגוף כאילו התעורר והתחושה נעלמה - ונרדמתי שוב.
    חייבת לציין שההרגשה מלחיצה ביותר כאילו מישהו עומד מעליי ומועך לי את הגוף... חצי הזייה.
    האם נראה לכם שמדובר בפקיחה של העיניים בזמן שנת REM כשהגוף אכן משותק?
    אודה לך על ההסבר...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    הפרעת שינה מוזרה

הוספת תגובה

• הפרעת שינה מוזרה - תגובה

עמית גרין
    16/12/2010

תשובה להדם,
    התופעה שאת מתארת בצורה יפה מאד היא "שיתוק שינה". מדובר בתופעה לא מסוכנת כלל אך היא יכולה להיות חוויה לא נעימה ואף מפחידה. שיתוק שינה נוצר כאשר מתעוררים מתוך שינה בזמן שהמרכיב של שיתוק שרירי השלד (המופיע באופן רגיל בשנת חלום REM) פעיל ולכן לא ניתן להזיז את הגוף. שיתוק שרירי השלד הקיים באופן רגיל בשנת חלום ונועד למנוע מהישן לבצע את החלום. כאמור, תופעה זו אינה מסוכנת, צריך לחכות מספר שניות ובד"כ התופעה תחלוף מעצמה.

בברכה

עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• עמית שלום

הדס
    17/12/2010

תודה רבה על התשובה - זה מבהיר לי כמה אפיזודות מלחיצות בצעירותי ...
    האם תופעה דומה אך הפוכה היא שהגוף יוצא מהשיתוק שניה לפני ששלב ה- REM מסתיים, ואז כאילו "קופצים" או "נופלים" מתוך שינה פיזית עם הגוף? (הכוונה היא לתנועה לא רצונית מתוך שינה של הגפיים, אצל מבוגרים לעתים מוביל להתעוררות)
    כמו כן - האם תופעה של הליכה מתוך שינה היא תקלה במערכת שיתוק השינה?
    מעניין אותי כי זה קורה לעתים לבנותיי הקטנות - מבלי שיש איזה עניין סביב השינה.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו