אין בעיית הרדמות אלא יקיצה פתאומית

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אין בעיית הרדמות אלא יקיצה פתאומית
    ליאל
    16/12/2010

אני בת 40, נעולם לא היו לי בעיות שינה, בחודש האחרון אני ממש מתמוטטת. להרדם לוקח לי שנייה, עוד לא מניחה ראש על הכר ומיד שוקעת בשינה אך מספיק שיש את הרעש הקל ביוותר (ולצערי שכנתי בדירה הסמוכה קמה לשירותים בשעה 3 וחצי ) ומהרעש הנ"ל אני מתעוררת ולא מצליחה לחזור לישון... הדבר נורא עבורי הואיל ועלי לתפקד בעבודה תובענית ואני גם אם חד הורית לילדה נפלאה . העייפות הורגת אותי , ואני עצבנית על כל העולם. מה עושים? ניסתי פרחי באך, איזי לילה ושאר עזרים אך הכל לא עוזר.
    כשאני מתעוררת אני מכריחה את עצמי לישון חזרה , מתהפכת על משכבי אך ללא הצלחה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• אין בעיית הרדמות אלא יקיצה פתאומית - תגובה

עמית גרין
    19/12/2010

תשובה לליאל,
    ככל הנראה את סובלת משינה שטחית על רקע של עוררות נפשית-רגשית הגורמת לשנתך להיות שטחית ומרובת היתעוררויות. במרבית המקרים קשיי הירדמות והיתעוררויות מרובות בשינה הן על רקע של מתיחות ודריכות נפשית הגרמת לעוררות פזיולוגית המשקה על ההירדמות ושימור השינה. במקרם אלו קיימות שתי אופציות טיפוליות, האחת טיפול ב"תרופות שינה" שניתן לקבל להן מרשם מרופא המשפחה או רופא במכון שינה. אפשרות נוספת היא טיפול פסיכולוגי התנהגותי קוגניטיבי CBT שיכול מאד לעזור.

בברכה

עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו