מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אין בעיית הרדמות אלא יקיצה פתאומיתליאל16/12/2010
אני בת 40, נעולם לא היו לי בעיות שינה, בחודש האחרון אני ממש מתמוטטת. להרדם לוקח לי שנייה, עוד לא מניחה ראש על הכר ומיד שוקעת בשינה אך מספיק שיש את הרעש הקל ביוותר (ולצערי שכנתי בדירה הסמוכה קמה לשירותים בשעה 3 וחצי ) ומהרעש הנ"ל אני מתעוררת ולא מצליחה לחזור לישון... הדבר נורא עבורי הואיל ועלי לתפקד בעבודה תובענית ואני גם אם חד הורית לילדה נפלאה . העייפות הורגת אותי , ואני עצבנית על כל העולם. מה עושים? ניסתי פרחי באך, איזי לילה ושאר עזרים אך הכל לא עוזר.
כשאני מתעוררת אני מכריחה את עצמי לישון חזרה , מתהפכת על משכבי אך ללא הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין בעיית הרדמות אלא יקיצה פתאומית - תגובה
עמית גרין19/12/2010תשובה לליאל,
ככל הנראה את סובלת משינה שטחית על רקע של עוררות נפשית-רגשית הגורמת לשנתך להיות שטחית ומרובת היתעוררויות. במרבית המקרים קשיי הירדמות והיתעוררויות מרובות בשינה הן על רקע של מתיחות ודריכות נפשית הגרמת לעוררות פזיולוגית המשקה על ההירדמות ושימור השינה. במקרם אלו קיימות שתי אופציות טיפוליות, האחת טיפול ב"תרופות שינה" שניתן לקבל להן מרשם מרופא המשפחה או רופא במכון שינה. אפשרות נוספת היא טיפול פסיכולוגי התנהגותי קוגניטיבי CBT שיכול מאד לעזור.
בברכה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)