טיפול בהסלמה של דום נשימה בשינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• טיפול בהסלמה של דום נשימה בשינה
    ציפי
    25/12/2010

שלום, אובחנתי בדום נשימה בשינה לפני כשנתיים ומאז אני עם CPAP.
    כתוצאה מהעירנות המוגברת חזרתי להיות פעילה יותר וירדתי במשקל.
    א. לאורך הזמן אני כל מספר חודשים חוזרת למעבדה בגלל עיפות והלחץ בCPAP בעקבות הבדיקה כל פעם עולה. זאת למרות שלאורך הזמן יש ירידה משמעותית במשקל ולא עליה. אחרי שירדתי 7 קילו הלחץ עלה מ4 ל5.4 ואחרי שירדתי 10 קילו נוספים הלחץ עלה מ5.4 ל6.6.
    מדוע? ומה ניתן לעשות כדי לעצור את זה? הטכנאית לא הפנתה אותי לשום רופא בענין, האם ניתן לברר זאת ואם כן אצל איזה רופא?
    ב. בבדיקה האחרונה נאמר לי שאני לא מיוצבת והלחצים במהלך השינה (במכשיר האוטומטי של המעבדה) נעו בין 4 ל- 9 במהלך הלילה. כתוצאה מכך שמו לי לחץ קבוע של 6.6 כי זה 'בערך הממוצע'. האם זה פתרון סביר? לצערי בקופת החולים שלי משתתפים בעלות מכשיר רק אחת לחמש שנים, האם לאור הנסיבות נראה לכם סביר מבחינת העלות לבריאות לחכות עוד כשלוש שנים להחלפת המכשיר למכשיר אוטומטי?
    תודה לכם מראש,
    ציפי

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• טיפול בהסלמה של דום נשימה בשינה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    02/01/2011

שלום רב,
    כפי שאני תמיד אומר וחוזר ואומר, בדיקת השינה איננה בסיס לטיפול. יש לברר מה הגורם להפרעת הנשימה בשינה שלך. רק כך כאשר מצבך ברור ניתן להציע לך טיפול מתאים. את יכולה להגיע לברור ואז תדעי מה הסיבה לבעייתך ומה נכון לעשות.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו