מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעות שינהאמיר26/12/2010
שלום ,
בחודשיים האחרונים אני סובל מהפרעות שינה נוראיות שבמקרים מסוימים איני מצליח להרדם 30 ואפילו 40 שעות , הנושא הזה מטריד אותי מאוד ומפריע לתקפד במהלך היום יום ואף גורם לי למתח ,חרדות ודיכאון.
איני בטוח לגבי הגורם להפרעה אך זה בעיקר קורה כאשר אני מאוד עייף ואז גם מתלווה להעיפות כאבי ראש מתח וחרדה ואז מתחיל הקושי להרדם.
אחרי התיעצות עם רופא משפחה ונירולוג, שהנירולוג נתן לי מרשם של כדורים נוגדי דיכאון בשם אלטרולט במינון של 10mg השתמשתי בהם באופן יום יומי אבל הם לא ממש עוזרים לי בנוסף הוא גם הפנה אותי לבדיקת CT ראש אך איני יודע עדיין את תוצאות הבדיקה, בין לבין אני משתמש גם ב- assival שעוזר לי פחות או יותר ועדיין לא התחלתי עם כדורי שינה שנכון לעכשיו נראה לי שאני בכיוון הזה.
אני סך הכל בחור בן 23 עובד במשמרות (כולל לילה) סימתיי את לימודי ובאופן כללי עד היום התמודדתי בסדר עם המציאות והלחץ היום יומי, כך שאיני מוצא סיבה להפרעת שינה הזאת , הרגשתי היא שזה אולי מטראומה שחוויתי בזה של הצלחתי לישון פעם אחת הרבה שעות ומאז העיניין הזה חוזר על עצמו בלופ.
הרופאת משפחה המליצה לי ללכת להבדק אצל פסיכיאטר או פסיכולג כדי להבין עם ההפרעה היא נפשית .
השאלה שלי היא כזאת :
מה באמת אני יכול לעשות כדי להתמודד עם הבעיה הזאת ?
ובנוסף עד ההחלטה עם ללכת לפסיכיאטר או לכול פתרון נפשי אחר ( אני ישמח להמלצות)
האם כדאי לי להתחיל להשתמש בכדורי שינה וכמה באמת זה יעזור לי ומה רמת הסיכון של תופעות לוואי?
שאלה נוספת :
מה הסיכון בחוסר שעות שינה והאם 30 ו-40 שעות ואף יותר של ערנות זה מסוכן ועלול לגרום לי לבעיות גופניות כלשהם?
אודה על תשובה בהקדם האפשרי,
אמיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעות שינה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין02/01/2011שלום רב,
אכן בשלב ראשון הנך זקוק לעזרה ראשונה, כלומר נטילת כדור שינה. בהמשך בדיקת פסיכיאטר ואח"כ נראה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)