חלומות ופגיעה באיכות שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• חלומות ופגיעה באיכות שינה
    טל
    11/01/2011

שלום רב.. מאז ומתמיד חלמתי חלומות אלא שבשנים האחרונות אני חולמת כמעט כל לילה ןהחלומות תמיד חלומות בלהה. כמישהי ששייכת לעולם הטיפול אני מבינה משמעותם וכו' אלא שראיתי לא מזמן תוכנית שדיברה על כך שאנשים שנמצאים יותר זמן בשנת ה REM שלהם יחלמו חלומות רעים יותר וזאת בשל פעילות האמיגדלה. פה נכנס האלמנט הרפואי, שהרי לא הייתי רוצה שתפטרו אותי בתשובה של "לחשוב מה החלומות אומרים" או שזה אינו הפורום המתאים. אין ספק שנפגעת איכות השינה שלי ומפה, איכות התפקוד. אני אשמח לשמוע רעיונות ולקבל הפניה. בברכה, טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• חלומות ופגיעה באיכות שינה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    15/01/2011

שלום רב,
    עצם העובדה שאת חווה חלומות ואפילו רבים ושונים בלילה אחד אין משמעות הדבר שאת מצויה בשנת REM ממושכת יותר. לכן גם אם לא היית זוכרת כל חלום אין פירושו של דבר שלא חלמת כלל ולא הגעת לשנת REM.
    יתכן והדבר מעיד למשל על מתח נפשי ולכן את צריכה ייעוץ של גורם מקצועי.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• שנת לילה טובה

תמר וייל
    15/01/2011

שלום טל, כמי שבאה מעולם הטיפול את בוודאי מודעת לכך שבמהלך היום אנחנו אוגרים המון חוויות והמוח שלנו זקוק לזמן שלו על מנת לעבד את המידע.
    כלומר בכדי להתגבר על חלומות בלילה יש דרך להרפות את הגוף במהלך היום, ואת בוודאי יודעת על דרכים רבות איך לעשות זאת.
    דרך נוספת מאפשרת לך לקבל תרגילים פשוטים לביצוע שמורידים את רמת המתח במהלך היום וכתוצאה מזה בלילה השינה הרבה יותר רגועה.
    אילו תרגילים המבוססים על שיטת פלדנקרייז.
    תמר וייל

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו