יקיצה מוקדמת וחוסר אפשרות להירדם

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• יקיצה מוקדמת וחוסר אפשרות להירדם
    יסמין
    20/01/2011

אני בת 44 וסובלת מזה כשבע שנים מתופעה של יקיצה לאחר 3 שעות שינה בלבד, ללא
    כל קשר לשעה שבה הלכתי לישון, וללא כל אפשרות להירדם פעם נוספת (ההירדמות בתחילת הלילה נעשית ללא כל בעיות). בחלק מהפעמים אנני מצליחה להירדם כלל ובחלקן, אני מרגישה ערה לחלטין וקיימת אצלי המודעות לכך, אולם, באותו זמן חולמת חלום. על אף המחסור הכרוני בשעות שינה, על אף שאני עובדת בעבודה תובענית (עו"ד) ועוסקת בספורט, אינני עייפה באופן מיוחד במהלך היום. בדיקות של התירואיד יצאו תקינות. .יצוין כי אופן השינה המתואר הוא יום יומי וחוזר על עצמו גם אם אני במצב רוח מאוד רגוע וללא לחצים מיוחדים. בארבעת החודשים האחרונים לוקחת כדור של בונדורמין וישנה טוב אולם חוששת מהתמכרות. התחלתי טיפול קוגניטיבי לפני מספר שבועות, המטפל ביקש שאפסיק ליטול כדורי שינה. מאז חזר הדפוס של אופן השינה המתואר לעיל והטיפול לא עוזר בינתיים. האם באפשרותכם להצביע על סיבות אפשריות לאופן השינה הנ"ל? האם ייתכן שלאורך השנים הגוף התרגל ל"שעון ביולוגי" מסויים ואם כן, כיצד ניתן לשבור את המעגל?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• יקיצה מוקדמת וחוסר אפשרות להירדם - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    22/01/2011

שלום רב,
    נדודי שינה אינם נדירים בנשים בגילך. הסיבות לנדודי השינה הן שונות. במידה ומדבר במצב עוררות גבוה עקב מתח נפשי הרי שיש לטפל בכך. מתח נפשי יכול להיות בתת-ההכרה. הטיפול הקוגנטיבי איננו מוכח מדעית לפי מיטב ידיעתי.
    במידה ותחליטי על הפסקת הטיפול הקוגניטיבי הרי שאת יכולה ליטול בונדורמין וללא חשש.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו