הפרעות שינה ארוכות טווח, בת 20

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הפרעות שינה ארוכות טווח, בת 20
    nocturnal
    31/01/2011

שלום, מאז שאני זוכרת את עצמי יש לי קושי להרדם בלילה, ובהתאם גם בעיה רצינית להתעורר בשעה נורמאלית (לפעמים אתעורר גם ב4 אחה'צ..).
    אני יכולה להיות ערה למעלה מ24 שעות ועדיין לא להצליח להרדם. מדי פעם (כל כמה חודשים) יש לי תקופה של כשבוע שבה פשוט השעות מתאזנות ויוצא שאני מתעוררת מאוד מוקדם (7-8) אפילו בלי כל צורך ויכולה להרדם בסביבות 11-12 בלילה, אבל פרט לרגעים אלה של חסד אני בבעיה.
    בנתיים סידרתי את החיים שלי בהתאם (שיעורי ערב וכד') אבל אני לא רוצה שחיי ימשיכו ככה, זה מתסכל ומדכא.
    לאחרונה התחלתי גם לבכות מספר פעמים ביום ובלילה ללא כל סיבה ישירה, אני לא יודעת אם זה 'תסמין' המתווסף ל'תסמין' של הפרעת שינה, או שמא מדובר בנגזרת של הבעיה בשינה (כלומר שחוסר בשינה יוצר את התנודות במצב רוח). מה שכן, אני לאחרונה יותר ויותר נכנסת למצב של דכאון כמו שלא חוויתי בעבר (גם לא יודעת אם לייחס לזה יותר מדי משמעות משום שלאחרונה נודע לי על מוות של קרוב משפחה של מישהי שעבדתי איתה בצבא, אם כי קצת מוזר שלקחתי את זה ככ ללב..).

יש לכם אילו שהן השגות בנושא? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הפרעות שינה ארוכות טווח, בת 20 - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    02/02/2011

שלום רב,
    יתכן ואת סובלת מדיכאון ונדודי שינה ויתכן ואת סובלת מהפרעה במחזור השינה.
    את צריכה ברור וטיפול.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו