בעיות בשינה לפני מבחנים

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• בעיות בשינה לפני מבחנים
    רועי
    02/02/2011

אני סטודנט בשנה הראשונה לתואר, ומאז שהתחלתי את תקופת המבחנים אני לא מסוגל להירדם בלילה שלפני כל מבחן (כבר 3 מבחנים ברצף).
    ביום יום אני ישן מצויין, ואפילו "סובל" מבעיה הפוכה של יכולת להירדם בכל מקום בכל מצב (בסרטים, נסיעות וכו' - מסוגל לישון הרבה שעות ברצף בלי בעיה).
    לפני המבחן האחרון לקחתי כדור שינה מסוג זודורם - גם איתו הצלחתי להירדם רק לאחר 6-7 שעות של ניסיונות.
    בתקופות לחוצות בעבר- דוגמת תקופת בגרויות, תקופות לחץ בצבא- לא סבלתי מבעיה של נדודי שינה.
    מה לעשות?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    בעיות בשינה לפני מבחנים

הוספת תגובה

• בעיות בשינה לפני מבחנים - תגובה

עמית גרין
    04/02/2011

שלום לך,
    הפרעת השינה שלך היא ככל הנראה על רקע של מתיחות ודריכות נפשית המקשה עליך את ההירדמות והשינה. קיימות שתי אפשרויות טיפוליות: האלת, טיפול ב"תרופות שינה" שיכולות להיות מאד יעילות למאות שלמיטב הבנתי היה לך ניסיון לא מוצלח. ניתן לשקול טיפול בתרופה אחרת. אפשרות נוס]]ת היא טיפול פסיכולוגי התנהגותי-קוגנטיבי CBT. מדובר בטיפול של 8-10 מפגשים כל אחד שבהם עושים שינוי התנהגותי ומחשבתי בכל הנוגע לשינה.

בהצלחה

עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה

רועי
    05/02/2011

האם בונודורמין היא תרופת שינה מומלצת לתופעה שכזו?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה - תגובה

עמית גרין
    07/02/2011

רועי שלום,
    בונדורמין יכולה להיות תרופה יעילה לטיפול בבעיה.
    אני מציע לפנות לרופא המשפחה ולבקש ממנו מרשם לטיפול בתרופה.

בברכה

עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו