מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- התעוררות "עצבנית"...טל10/02/2011
בוקר טוב :)
יש לי בעיה שמלווה אותי כבר שנים, לעיתים יותר ולעיתים פחות, ולאחרונה היא יותר מפריעה לי...
הרבה פעמים כשמגיע הבוקר, עוד לפני שאני 100% יוצא מהשינה, אני מרגיש "עצבני" - לא מבחינת עצבים וכעס, אלא שהגוף כולו מתוח, הרגליים והגוף קופצים, ויש גם מחשבות מתוחות והרבה פעמים עם לחץ.
אני חושב שאולי זו הסיבה שהרבה פעמים אני מרגיש חוסר פוקוס במהלך היום, עייפות, מתח (אני באופן כללי אדם די חרדתי, אבל מתמודד עם זה), וזה גורם לי לחשוב שמשהו בשינה אולי לא תקין.
מדי פעם יש לילות בהם אני לא מצליח להירדם, קורה לי אחת לשבוע שבועיים, ובאופן כללי אני בד"כ לא טיפוס שישן הרבה (כ-7 שעות בלילה, לפעמים פחות, לפעמים יותר), והיקיצה הטבעית שלי מוקדמת, אחרי 6-8 שעות.
בדיקות הדם שלי תקינות בסה"כ (הכולסטרול מאד מאד נמוך, אפילו מהרצוי, במיוחד עקב זה שאני צמחוני 4 שנים, אבל גם לפני כן, והB12 והברזל שלי תקינים, לא גבוהים במיוחד, אבל בטווח התקין).
תודה רבה!
טל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התעוררות "עצבנית"... - תגובה
עמית גרין10/02/2011שלום לך,
מפנייתך אני למד כי ככל הנראה אתה "טיפוס מתוח" ייתכן וזה גורם לך לקשיי הירדמות ולהתעוררות עצבנית. אני מציע לשקול לפנות לייעוץ פסיכולוגי שיכול מאד לעזור במקרים כאלו. מומלץ לבדוק אפשרות לטיפול התנהגותי קוגנטיבי CBT. מדובר בטיפול קצר יחסית, בד"כ 8-10 מפגשים שבהם לומדים טכניקות של של שינויי התנהגותי ומחשבתי.
בהצלחה
עמית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)




.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)

