התעוררות "עצבנית"...

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעוררות "עצבנית"...
    טל
    10/02/2011

בוקר טוב :)

יש לי בעיה שמלווה אותי כבר שנים, לעיתים יותר ולעיתים פחות, ולאחרונה היא יותר מפריעה לי...

הרבה פעמים כשמגיע הבוקר, עוד לפני שאני 100% יוצא מהשינה, אני מרגיש "עצבני" - לא מבחינת עצבים וכעס, אלא שהגוף כולו מתוח, הרגליים והגוף קופצים, ויש גם מחשבות מתוחות והרבה פעמים עם לחץ.
    אני חושב שאולי זו הסיבה שהרבה פעמים אני מרגיש חוסר פוקוס במהלך היום, עייפות, מתח (אני באופן כללי אדם די חרדתי, אבל מתמודד עם זה), וזה גורם לי לחשוב שמשהו בשינה אולי לא תקין.

מדי פעם יש לילות בהם אני לא מצליח להירדם, קורה לי אחת לשבוע שבועיים, ובאופן כללי אני בד"כ לא טיפוס שישן הרבה (כ-7 שעות בלילה, לפעמים פחות, לפעמים יותר), והיקיצה הטבעית שלי מוקדמת, אחרי 6-8 שעות.

בדיקות הדם שלי תקינות בסה"כ (הכולסטרול מאד מאד נמוך, אפילו מהרצוי, במיוחד עקב זה שאני צמחוני 4 שנים, אבל גם לפני כן, והB12 והברזל שלי תקינים, לא גבוהים במיוחד, אבל בטווח התקין).

תודה רבה!

טל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    התעוררות "עצבנית"...

הוספת תגובה

• התעוררות "עצבנית"... - תגובה

עמית גרין
    10/02/2011

שלום לך,
    מפנייתך אני למד כי ככל הנראה אתה "טיפוס מתוח" ייתכן וזה גורם לך לקשיי הירדמות ולהתעוררות עצבנית. אני מציע לשקול לפנות לייעוץ פסיכולוגי שיכול מאד לעזור במקרים כאלו. מומלץ לבדוק אפשרות לטיפול התנהגותי קוגנטיבי CBT. מדובר בטיפול קצר יחסית, בד"כ 8-10 מפגשים שבהם לומדים טכניקות של של שינויי התנהגותי ומחשבתי.

בהצלחה

עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו