קלונקס לבעיות שינה - מספר שאלות

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• קלונקס לבעיות שינה - מספר שאלות
    איתן
    11/02/2011

**פרסמתי במקביל שאלה זו גם בפורום נוירולוגיה, מאחר ואיני יודע מה המקום הנכון יותר בשבילה ***

שלום רב.
    אני בן 30, סובל מזה מספר שנים מפעילות תוך-שינתית (פאראסומניה). לאחר בדיקת לילה במעבדת שינה, הרופאה אבחנה שאכן יש לי סימנים המעידים על פאראסומניה ולאחר הסבר על מצבי (לפעמים אני מנסה לצאת מהחדר מתוך שינה) וע"מ למנוע מצבי סיכון, המליצה לי לקחת כדור קלונקס 0.5 לפני השינה באופן קבוע.

השאלות:
    1. האם באמת הטיפול צריך להיות קבוע? קראתי בכל מיני פורומים שיש חשש כבד להתמכרות. מתי אפשר לדעת האם להפסיק וכיצד?
    2. בעלון הרפואי כתוב שיש בעיה בשילוב של קלונקס ואלכוהול. האם לעולם לא אוכל לשתות אלכוהול באירועים חברתיים ? או שהבעיה היא רק אלכוהול בסמוך לנטילת הקלונקס?

תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• קלונקס לבעיות שינה - מספר שאלות - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    12/02/2011

שלום רב
    אין התמכרות לקלונקס ורצוי ליטול את הטיפול באופן קבוע. יכולה להתפתח סבילות אך גם זו חולפת לאחר הפסקה לזמן מה של נטילתו. במידה ובערב מסויים הנך שותה אלכוהול משמעותית אל תקח את התרופה באותו יום.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו