התעוררות באמצע הלילה ללא יכולת להיר

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• התעוררות באמצע הלילה ללא יכולת להיר
    עינת
    22/02/2011

כבר חודש וחצי שאני מתעוררת בשעות לא שעות באמצע הלילה, ולא מצליחה להירדם שוב. לא משנה באיזו שעה אני הולכת לישון, אני מתעוררת בשעות כמו שלוש וחצי, ארבע - ארבע וחצי לפנות בוקר, ולא מצליחה לישון שוב. גם אם נרדמתי אחרי אחת בלילה, אני מתעוררת מקסימום בחמש.
    היו לי תקופות כאלו בחיים, בעיקר כשהייתי מוטרדת ממשהו, כך שמבינה שזה די טבעי, אבל זה היה עובר אחרי שבוע - שבועיים, והייתי חוזרת לישון כמו שצריך. גם הפעם נדמה שזה התחיל מהסיבה הזאת, אבל זה נמשך כבר יותר מידיי זמן, ואני מתוסכלת.

מה עושים?

תודה, עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• וכהמשך לכתוב, שאלה נוספת...

עינת
    22/02/2011

בעקבות דברים שקראתי בהמשך:

יש אפשרות שנטילת גלולות למניעת היריון משפיעות על עניין השינה? (קראתי בהמשך משהו לגבי שינויים הורמונליים, ולכן אני שואלת).

אם יש חשיבות לעניין הגיל, אני בת 33.

תודה ויום טוב,
    עינת

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התעוררות באמצע הלילה ללא יכולת להיר - תגובה

עמית גרין
    23/02/2011

שלום לך,
    כפי שכתבת מדובר בנדודי שינה על רקע של מתח ודריכות נפשית הגורמת לקושי בשימור השינה ולהיתעורריות עם חוסר יכולת לחזור לישון. מבחינת טיפול, ניתן לפנות לרופא המשפחה ולבקש מרשם ל"כדור שינה" שיעזור לך לשמור על השינה. ניתן גם לפנות לייעוץ פסיכולוגי/פסיכיאטרי שיעזור לך להתמודד עם גורם הדחק שיוצר את המתח הנפשי.

בהצלחה

עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו