אי יכולת להירדם בלילה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• אי יכולת להירדם בלילה
    גילי
    22/02/2011

שלום רב,
    בלכתי לישון, ולאחר יום עבודה של 9 ש' במשרד לחוץ ותובעני, אינני מצליחה להירדם, למרות שאני עייפה ומייחלת לשינה טובה. המוזר הוא שבקומת הסלון הממוקמת בקומה הראשונה של ביתנו אני מצליחה להירדם על הספה בסלון, כשבעלי מעיר אותי ואני עולה לחדר השינה, אני לא מצליחה להירדם, וזה לא מפני שהעיר אותי, אלא מפני שבחדר השינה
    אני פשוט לא מצליחה להרדם. היתה תקופה שהייתי לוקחת רבע של כדור בונדורמין וזה עזר לי להירדם, אבל השינה לא איכותית, ומאד קצובה. כשקראתי את הכתבות אודות תופעות הלוואי של הבונדורמין, הפסקתי לקחת והמשכתי במשך 3 חודשים לישון כאילו אני לוקחת. לאחר 3 חודשים התחילו שוב בעיות של שינה ואני יכולה לא לישון 2 ליילות ברציפות. הדבר משפיע על תפקודי במהלך היום, וגורם לי לכאבי ראש.
    אני עם עודף אנדרנלין ולא מתעייפת בקלות, ואולי זה הגורם לחסך בשינה.
    אודה לתשובתכם.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    אי יכולת להירדם בלילה

הוספת תגובה

• אי יכולת להירדם בלילה - תגובה

עמית גרין
    23/02/2011

שלום לך,
    אני מציע לנסות לפנות בשלב הראשון לייעוץ פסיכולוגי אצל פסיכולוג/ית המטפל בנדודי שינה וקשיי הירדמות בטכניקה של טיפול התנהגותי קוגנטיבי הנקרא גם CBT. מדובר בטיפול קצר כ 8 מפגשים בהם עושים שינוי בדפוסי והרגלי החשיבה הקשורים לשינה וכן גם שינויים התנהגותיים שעוזרים לשפר את השינה. בקצרה, מדובר בשיטת טיפול יעילה, ממוקדת ועם אחוזי הצלחה גבוהים.

בברכה

עמית

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו