הליכה מתוך שינה ותוצאות מעבדת שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• הליכה מתוך שינה ותוצאות מעבדת שינה
    david
    11/03/2011

אני סובל עוד מילדות מסהרוריות, הליכה מתוך שינה, סומנבוליזם.
    ערכתי בדיקה במעבדת שינה ואלו תוצאותיה:
    לא היו אירועים מוטוריים חריגים, השינה התאפיינה בשינה עמוקה רבה - 40% מהשינה.
    היתה נחירה של 53 דציבל.
    נרשמו 60 הפסקות נשימה של 10-20 שניות בצפיפות של 8 לדקה והן גרמו ליקיצות ותנועות גוף וקטעו את מהלך השינה. בסיומן נרשמו ירידות ברמת החמצן מ-98% ל-94%.
    סיכום: רישום מתאים לפרסומניה בנאלית סומנבוליזם ואין צורך בטיפול מיוחד.

אתם יכולים בבקשה להגיד לי מה אומרות התוצאות? מה אלו כל הפסקות הנשימה האלה ובאיזה רמה אובחנה הבעיה שלי? תודה.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• הליכה מתוך שינה ותוצאות מעבדת שינה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    11/03/2011

שלום רב,
    בדיקת שינה בניגוד למה שרבים חושבים איננה עומדת בזכות עצמה. היא מהוה חלק מהערכה מליאה של הפציינט והיא איננה אלא נספח לה. במקרה שלך בנוסף לסהרוריות הנך סובל מהפרעה נשימה חסימתית בשינה. משמעות הנחירה והמאמץ הנשימתי בשינה ניתנת להערכה אמיתית רק ע"י בדיקתך במרפאה. לעיתים הפרעה חסימתית כזו נטולה השלכות של ממש ולעיתים הנחירה מפריעה מאד לסובבים והמאמץ הנשימתי פוגע משמעותית באיכות השינה והתפקוד ביום.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• התכוונתי במובן של הסהרוריות

david
    12/03/2011

על מה הבדיקות מצביעות מהמובן הזה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

עמית גרין
    14/03/2011

שלום לך,
    משמעות התוצאות היא שאובחנת כסובל מסומנובוליזם (הליכה מתוך שינה). זו לא בדיוק הפרעה אלא יותר תופעה. אין מבחינה רפואית יותר מידי מה לעשות. צריך להקפיד על שעות שינה מספיקות ומסודרות. להמנע מצריכת מזונות המכילים קפאין משעות אחה"צ. לדאוג לארגן את הבית כך שלא תפגע כאשר תהלך בשנתך. להקפיד לנעול את דלת הכניסה, במידה ואתה גר בקומה גבוהה להתקין סורגים ולארגן את הבית שלא תתקל בחפץ שעלול לפצוע אותך.
    מבחינת הפסקות נשימה, הממצאים הם בגדר התקין אין להם משמעות קלינית רפואית ולכן זה נתון שנאסף בבדיקה אך אין לו משמעות.

בהצלחה

עמית

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה רבה!

david
    16/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    22/03/2011

שלום רב,
    הנך סובל מסהרוריות ומהפרעת נשימה חסימתית בשינה שכפי שהסברתי לך לא ניתן ע"י בדיקת השינה שבוצעה להעריך את חומרתה. שילוב של סהרוריות והפרעת נשימה חסימתית בשינה חשוב מאחר והיא יכולה להחמיר סהרוריות. בנוסף לכך ניתן לנסות טיפול בסהרוריות אך תנאי לטיפול הוא ראשית כל ברור נושא הנשימה כדי שלא יחמיר אותו. לכן כפי שציינתי אתה זקוק להערכה מקצועית.
    לגבי תגובתו של מר עמית גרין, אני מסכים שאתה צריך לנקוט באמצעים מתאימים כדי שלא תיפגע בעת הליכתך בשינה. עם זאת לגבי שאר תשובתו, עלי להבהיר לך ששאלתך היא בתחום הרפואה. אני מניח שהיית רוצה שרופא יענה לך ויתן לך תשובה מקצועית. עלי להבהיר לך שכפי שמוסבר בראש הפורום, מר עמית גרין שאני מעריך מאד את מקצועיותו הוא פסיכולוג ואיננו רופא. אין התשובה לשאלתך בתחום הכשרתו הפורמלית. אני מניח שלא היית נכנס לפורום פסיכולוגיה ושואל שאלות בתחום שעליהן צרך לענות רופא.
    אי-לכך תשובותי אליך בעינן עומדות.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• אוקיי הבנתי... תודה לך!

david
    22/03/2011

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו