מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פאזת השינה המאוחרתירון21/12/2007
היי,
אני חושב שאני סובל מהמצב הזה. אני בן 20, וכל חיי היו לי בעיות של לקום בבוקר. קניתי מחנות טבע מלטונין וניסיתי על דעת עצמי 6 מ"ג מלטונין כל פעם וזה עבד יופי. תוך שעה הייתי מרגיש צורך ללכת לישון. מה התופעות לוואי האפשריות של מלטונין והאם זה נכון שטיפול במלטונין יכול לגרום לדיכאון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מלטונין ודיכאון
ד''ר דליה שכטר-עמיר23/12/2007ידוע קשר בין מלטונין לדיכאון, למשל במקרה של דיכאון עונתי.
פחות ידוע על טיפול עם מלטונין כמשרה דיכאון - לא בספרות ולא מניסיוני האישי כרופאת שינה.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ועוד שאלה
ירון23/12/20076 מ"ג זה מינון סביר? האם מלטונין יכול לגרום לעייפות ביום שלמחרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד תשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר24/12/2007בדרך כלל אני נוהגת לרשום 5 מ"ג. טווח המינונים לפי הספרות נע בין 0.1 מ"ג ליותר מ-5 מ"ג.. אין הסכמה לגבי המינון.
אם אתה נוטל בשעה מאוחרת ייתכן אפקט שאריתי למחרת.
בברכה,
ד"ר דליה שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה אחרונה
ירון25/12/2007היי,
תודה על התשובות ושאלה אחרונה בהחלט:
כמה זמן לפני השינה מומלץ ליטול מלטונין?
מהם תופעות הלוואי האפשריות של נטילת מלטונין?
והאם 6 מגמנסינוף הוא מינון גבוה מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ששכחתי
ירון25/12/2007השאלה האחרונה הייתה: האם 6 מ"ג מנסיונך הוא מינון גבוה מדי?
ומה ההבדל בין מלטונין למלטונין sr? האם יש עדיפות לאחד מהם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוספת
ד''ר דליה שכטר-עמיר25/12/2007ה-SR הוא תכשיר עם שחרור מושהה. אינדיקציה עיקרית - אינסומניה בקשישים.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר25/12/2007את מועד נטילת המלטונין יש להתאים לשעון הביולוגי הספציפי של המטופל.
במינון גבוה מאוד - כאבי בטן, כאבי ראש. במינונים נמוכים יותר חלימה מאוד אינטנסיבית.
אפשר להסתפק בפחות מ-6 מ"ג, בדרך כלל.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיך ניתן לפנות למרפאת שינה דרך מכב?
ירון25/12/2007אני סובל מDSPS, איך ניתן לפנות למרפאת שינה דרך קופ"ח מכבי לטיפול בבעיה הנ"ל? והאם טיפול במלטונין sr מתאים גם לDSPS או שלכך עדיף מלטונין רגיל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהומאיפה כדאי לקנות מלטונין?
ירון25/12/2007האם הקפסולות שמוכרים מארה"ב ושאפשר לקנות דרך האינטרנט מומלצות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר26/12/2007בבית מרקחת שמכין את הקפסולות עם מרשם רופא. זו הדרך לרכישה בארץ.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר26/12/2007בקש הפנייה מרופא משפחה / נוירולוג / אאג.
לגבי SR ורגיל - קיבלת תשובה.
בברכה,
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמלטונין בחורף
ירון28/12/2007שלום,
האם בחורף צריך לקחת את המלטונין בשעה מוקדמת יותר, בגלל שמחשיך מוקדם יותר? נניח שבקיץ צריך בין 8 ל9 בערב, אז בחורף באיזה שעה מומלץ ליטול?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר דליה שכטר-עמיר28/12/2007הנטילה תלויה במידה רבה בתזמון השינה שלך.
אני רואה שאתה מתעמק בנושא. לדעתי יהיה נכון יותר לתאם תור לשיחה עם ט. 17 או בתשלום לא גבוה ולסגור את הקצוות...
לילה טוב.
ד"ר שכטר-עמיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)