מצפה לתגובה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• תודה לתגובה

משה שפי
    24/03/2011

שלום יהודה,
    שמחתי לתגובתך. פעם פגשתי את לרמן בכנס משפטנים (הוא רופא ובא בגין אשתו) והוא סיפר לי שאתה פרופסור ומסתבר שאתה הפרופסור היחיד מכל המחזור (יש לא מעט דוקטורים ועורכי דין במחזור זה). כנס מחזור יכול להיות מאד מעניין. אני מניח שכולם יבואו גם עם נכדים. אם אתה בקשר עם מנחם פיקלשטיין (פכו) הוא מאלה שישמח לארגן כנס כזה. גם שלמה זוהר. אני בשנים האחרונות מתכנס בתוך עצמי [אגב, עוזי זימן הוא שכן שלי].
    לבעייתי - אכן שנתי קלה מאז ומתמיד ולפיכך אני רגיל לישון כשהחלונות והדלת סגורים. לאחרונה הצטרף לשכנים שלי כלב נבחן ויבבן שאין כל זגוגית (גם לא כפולה) עומדת בפני צליל קולו. בעלי הכלב אטומים לבעייה (בעייה שהיא נחלתם של שכנים נוספים, אלא שאני צמוד ממש למקור הרעש) ורשויות האכיפה חדלי אונים או נטולי רצון להכניס ראשם למה שניראה בעיניהם כסכסוך שכנים. לפנות לבית משפט נראה לי צעד חריף מדי. הדרך היחידה להבליע את הקולות היא בהפעלת צליל עבה כמו של פרימוס (אם אתה עוד זוכר מה זה) למשך כל הלילה. מוסיקה אינה מתאימה לשנת לילה כי היא אינה מונוטונית וגם אין אפשרות שהיא תופעל רצוף למשך מספר שעות. צליל משק כנפי מאוורר יכול לסייע אך לא בחורף ולא תמיד. האם לא המציאו מכשיר שיוצר אפקט צלילי דומה ולא משיב רוח ושניתן לכוון את עוצמת הצליל?
    תודה על הקשב.
    משה שפי (לשעבר - טטרו)

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• מצפה לתגובה
    משה שפי
    20/03/2011

שלום יהודה, האם יש לך תשובה בשבילי?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    מצפה לתגובה

הוספת תגובה

• מצפה לתגובה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    22/03/2011

מה השאלה?

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות

משה שפי
    22/03/2011

שאלתי הייתה אילו פתרונות יש להפרעות שינה הנובעות מרגישות יתר לרעשים חיצוניים. אינני מסוגל לישון עם אטמי אוזניים או אוזנית והפתרון המוזר שמצאתי (שאינו תמיד יעיל או מעשי) זה לסגור את כל החלונות ואת הדלת בחדר השינה ולהפעיל מאוורר ישן שהרחש המונוטוני שלו מבליע הרבה מהרעשים החיצוניים. הבעייה היא שבימים קרים אין זה מעשי להפעיל מאוורר, וכן, שיש רעשים (בעיקר נביחות כלבים של השכנים שאזניהם ערילות למצוקתי) שגוברים על כל צליל אחר.
    אודה לתשובתך.
    [אגב, האם אתה יהודה פיקלשטיין שלמד איתי באותו מחזור בצייטלין יחד עם עוזי זימן, לרמן וולקן ואחרים? אני למדתי בכיתה השנייה עם מנחם פינקלשטיין. בין אם כן ובין אם לא - אודה לתשובתך]

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• הבהרות - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    24/03/2011

משה שלום,
    אכן למדתי בכתה המקבילה ואנו בני אותו המחזור. אולי משהוא יארגן פעם פגישת מחזור והדבר יהיה מעניין מאד.
    לגבי שאלתך, יתכן ושנתך קלה מדי ויתכן שאתה אכן ישן בסביביה רועשת מדי. רבים הישנים בסביבה רועשת מתרגלים לכך וסף הרגישות שלהם להפרעה חיצונית עולה עם הזמן. במידה ושנתך קלה מדי הדבר יכול להיגרם עקב מתח נפשי ויכול להיות ללא סיבה ידועה. אינני יודע מה איכות שנתך, מה הרגלי השינה שלך ועוד.
    במידה והנך סובל מאיכות שינה ירודה ניתן גם להיעזר בכדורי שינה. אתה יכול להתקשר אלי.
    בברכה ולהתראות
    יהודה

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו