זקוקה לעידוד

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• זקוקה לעידוד
    נואשת
    21/12/2007

שלום אני בת 26
    חשוב לי לציין שמאז ומעולם אני אדם שבריא בנפשו מלא שמחת חיים ואופטימיסטית בדמי ובנשמתי
    לפני 3 שנים סבלתי מעייפות וחולשה קשים והובחנתי ע"י בדיקות דם כחולה במחלת היאפים, הייתי חודש וחצי בבית וחזרתי לשיגרה.
    לפני חצי שנה שוב החלו הסימנים ובחודש האחרון זה החמיר ושוב בבדיקת דם נתגלו נוגדנים של המחלה.
    בשלב מסויים פיתחתי חרדות שהפריעו לי לתפקוד היום יומי ורופא משפחה אחר אבחן שאני סובלת מדיכאון ולא ממחלת היאפים - לשניהם אותם תסמינים. והוא הציע שאפנה לטיפול פסיכיאטרי.
    איך יודעים שזה באמת דיכאון ולא מחלת היאפים? אם לשניהם אותם תסמינים
    ואני זקוקה לעידוד - זה לכל החיים??? ולמה פתאום זה קורה לאדם שתמיד היה מלא בשמחת חיים?

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    זקוקה לעידוד

הוספת תגובה

• מחלות ,טיפול וריפוי-

ד''ר מיכל לוסטיג
    22/12/2007

שלוםת
    ראשית, מחלת ה"יאפים" או תסמנת העייפות הכרונית, אם אכן קיימת מחלה זו, מאובחנת על ידי השלילה. כלומר לאחר שנשללו הפרעות ומחלות אחרות. אין נוגדנים ספציפיים להפרעה זו.
    ונכון שדכאון הוא אחת ההפרעות שיש לשללן כי ישנם תסמינים דומים.
    אם אכן דכאון (מצב רוח ירוד, ירידה בהנאה, הפרעות שינה , הפרעות תאבון, חוסר מוטיבציה, חוסר אנרגיה, חוסר ערך, חוסר תקווה ועוד ולא בהכרח כל הנל)-יש לו טיפול. והטיפול גם מניעתי. באם תטפלי נכון, ולאורך זמן מספיק ישנו סיכוי גדול שזה ישמור עליך מפני חזרת המחלה בעתיד או לפחות לשנים.

הרגישי בטוב
    ד"ר מיכל לוסטיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו