נסיון לקום משינה בשלב חלום

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• נסיון לקום משינה בשלב חלום
    עופר החולם
    15/04/2011

כמעט תמיד במידה ואני רוצה להעיר את עצמי משינה, מצב עירות מלא, אני עושה זאת בקלות. כלומר, קל לי להתעורר ככה פתאום באמצע שינה - הכוונה לשלב בו אני כנראה כמעט ועייר כי אני זוכר היטב את החלום...

אך קורה ואני בשלב חלום (רע/מפחיד/מעיק) ולא מצליח להעיר את עצמי בכלל. כלומר אני מנסה ומנסה ולא מצליח לצאת מהחלום הזה, מה שבדר"כ מצליח - הפעם נכשל.
    ככה קורה שאני מרגיש שזמן רב עובר בנסיון להתעורר...

התחושה היא של חסימה, חוסר יכולת "לדבר" או "לפעול" במהלך החלום, מאבק של ממש להתעורר, אך החלום ממשיך וממשיך לו... ואפילו העלילה של החלום נבנת כתגובה לנסיון של "הגיבור" לצאת ממנה.

- האם זה מצב מוכר ? - - איך קורה שדווקא חלום 1 נתקע לו בלי יכולת לצאת ממנו (להתעורר) ובעוד בדר"כ המהלך הטבעי הוא רגיל (בעצם בכללי הרי אני לא חושב על נסיון להתעורר,או שאני קם מהחלום ברגע שאני מנסה לקום ולנער את עצמי או שאני פשוט... מתעורר ממש פתאום.

האם נשמע הגיוני הסיפור הזה על החלום הלכוד הזה ? בלי יכולת "לדבר" או לפעול.

או אולי אני מתאר כאן מה שמופיעה בשאלות החוזרות כ-נפילה ?

בתודה מראש...

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר

הוספת תגובה

• שנת חלום

ד''ר אורי לקסר
    17/04/2011

חלימה קוראת בעקר בשלב REM של השינה
    בשלב זה השרירים רפויים וקיים חסר יכולת לזוז
    התעוררות בשלב זה דומה לחווית שתוק חולף
    אין כאן חולי דבר מה מדאיג

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

עופר החולם
    17/04/2011

תודה על התשובה המהירה וחג שמח.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו