היפוך בשעון הביולוגי

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• היפוך בשעון הביולוגי
    רוני
    23/04/2011

שלום לך,
    יש לי חבר קרוב בן 23 עוד מעט. הוא ישן במשך היום וער בלילה. כל פעם שאומרים לו להסדיר את זה הוא לא ישן במשך יומיים כדי שיוכל להתעורר כמו שצריך כל בוקר אבל אז זה שוב פעם מתהפך והוא ישן ביום וקם בלילה. שואלים אותו אם הוא בדיכאון והוא אומר שלא. בנוסף, לא מוכן להקשיב לאחרים ולקחת על עצמו אחריות. אין לו עבודה והוא גם לא מחפש לעשות משהו במהלך היום. אני מאוד רוצה לעזור לו גם להסדיר את השינה וגם לתת לו דחיפה כדי שיעשה עם עצמו משהו. הוא ישב בבית כל היום. אני לא יודעת אם זה בגלל שהוא עצלן או בגלל שיש לו בעייה אחרת. אשמח לשמוע את עצתך.

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    היפוך בשעון הביולוגי

הוספת תגובה

• היפוך בשעון הביולוגי - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    23/04/2011

שלום רב,
    לחבר יש הפרעה בשעון הביולוגי ועל כן בתזמון השינה. עם זאת כפי שבמקרים רבים יש לו גם הפרעות התנהגות שבגללן הינו חסר מוטיבציה לטפל בעצמו ולנסות ליטול עליו אחריות ולהשתלב במסגרות המשפחה, עבודה וחברה.
    ניתן לעזור למי שראשית כל רוצה לעזור לעצמו.
    במידה וירצה לעזור לעצמו הוא יכול להיעזר בשרותי מעבדת השינה של "אסותא" למשל לצורך תיקון השעון הביולוגי ותזמון השינה. בד בבד גם להתייעץ עם פסיכיאטר אשר יתכן ויפנה אותו גם לטיפול פסיכולוגי.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו