מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מצליח להרדם.נופר25/04/2011
אני מדברת בשם חבר שלי.. הוא בן 18
מאז שאני זוכרת אותו [אנחנו ביחד 3 שנים] תמיד היו לו בעיות שינה..
פעם הוא בכלל לא היה ישן בלילה רק ביום , התהפכו לו השעות.. היום הוא עוד איכשהו רוצה לסדר את השעות בגלל הבית ספר וכו'...
אבל קשה לי לראות אותו סובל , כל לילה בלי יוצא מהכלל הוא לא מצליח להרדם , וגם אם כן הוא נרדם לשעה שעתיים ומתעורר.. ולא מצליח להרדם בחזרה.
בעיני זה מצב לא נורמלי ולא תקין , אבל הוא לא רוצה לבדוק את זה מחשש שזה יפגע לו בעתיד הצבאי שלו..
אני כ"כ רוצה לעזור לו , אני יודעת על עצמי שפחות מ8 שעות שינה בלילה אני בנאדם אחר
ונורא קשה לי במהלך היום , אז לישון 3-4 שעות.. זה מרגיש לי נוראי..
עכשיו שיש חופש הוא מרשה לעצמו לישון בצהריים [איזה 3 שעות, שאני בעצמי עם שינה נורמלית בלילה , מרשה לעצמי לישון בצהריים]
הוא טוען שאני פרנואידית , חופרת ושאין לי טעם לדאוג כי זה שום דבר והוא מצליח להסתדר.. , אבל אני סוג של היפוכונדרית ואני לא יכולה לעמוד מהצד ולתת לו "לסבול" ..
האם לדעתך זה תקין המצב ? יכול להיות שזה רק בגלל שהוא הפך לעצמו את השעות ?
אבל איך זה אפשרי שגם אחרי שהוא הצליח איכשהו להסדיר את השעות כשהיה לימודים וזה אומר לנסות להירדם מ11 להצליח להירדם ב2-3 ולקום ב8-9 עדיין זה מעט שעות שינה ..
מה אפשר לעשות למענו , שהמצב יסתדר ?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מצליח להרדם. - תגובה
ד''ר אורי לקסר25/04/2011שלום נופר
קשיי הרדמות יכולות לנבוע מחרדה
בגיל כזה הפרעות כאלו יכולות לנבוע מבעיית תזמון שינה
כלומר הפיכת יום ולילה וכ'
במצבים נדירים יש אנשים הזקוקים למעט שינה-אלו לא מתלוננים ולא סובלים ממצבם
אלא אפילו מפיקים תועלת מכך-יש להם יותר זמן
במקרה הזה יש לבדק ולשמוע את ידידך
לעבור בדיקה במעבדת שינה כולל אקטיגרף-מכשיר המוצמד ליד ומתעד זמן ערות ושינה במשך 7-10 ימים
כך ניתן יהיה להתרשם ממחזור הערות והשינה האמיתי ולנסות לתקן זאת
לפעמים העדר חשיפה לשמש ויציאה ממסגרת תורמים לכך
יש גם טפול תרופתי-אך יש לשקול כל דבר בכבד ראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם חולי ניקיון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)