מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קשיי הירדמותאיתי03/05/2011
שלום רב,
אני כבן 26. אני סדטודנט באוניברסיטה, ובשבועיים האחרונים אני לא מצליח להירדם, למרות שאני עייף, לפני 3-4 בלילה. אני קם כמעט כל בוקר ללימודים, וגם שישנתי 3 או 4 שעות אני עדיין למחרת נרדם שוב בסביבות השעות האלה של הלילה, למרות שישנתי מעט. אני מרגיש חולשה ותשישות פיזית בכל הגוף. הדבר גם מקשה עלי מאד ללמוד. אני רוצה לציין שבשנתיים האחרונות אני סובל מדכאון מסוים. אני אמנם בד"כ מתפקד כשורה -לומד, עובד וכו', אבל אני מודע לכך וגם אובחנתי בעניין שמצבי הנפשי השתנה. מה אני יכול לעשות על מנת לשפר את הרגלי השינה שלי? בקרוב תתחלנה לי תקופה של בחינות ואני חושש שהדבר יהיה לרעתי, ואני לא יודע כיצד אני יכול לסייע לעצמי. האם כדאי לקחת כדורים? אם כן איזה?יש ללכת לרופא משפחה? לא נטלתי מעולם כדורי שינה. הייתי בעבר בטיפול נפשי, אולם כרגע אני לא יכול לקיים זאת שוב מסיבות שונות, וגם לא בטוח שהדבר יעזור.
אודה לעצתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשיי הירדמות - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין04/05/2011שלום רב,
במרבית המקרים נדודי השינה נגרמים עקב מתח נפשי. יש לאפשר לך לישון ולטפל במצב הנפשי כלומר בבעיה היסודית. רופא המשפחה יכול ראשית כל לתת לך טיפול תרופתי אשר ירגיע אותך ויאפשר לך לישון. במקביל השתדל לפנות למומחה, כלומר לרופא נפש.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)