מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרעת שינה,עייפו וריטלין...ליאת15/05/2011
שלום,אני בת 27 וסובלת מקשיי הרדמות בלילה מגיל ההתבגרות,בעקרון לפנות בוקר אני נרדמת ועד הצהריים.אורח חיים כזה הוא בלתי אפשרי בשבילי לכן לצערי פניתי לשימוש בבונדורמין כ5 שנים עד שממש התמכרתי.פניתי לפסיכיאטר כדי לפתור את בעיית ההתמכרות,לעשות בירור שינה ולמצוא פתרון לנגזרת ההפרעה-עייפות נוראית ותשישות מטורפת במהלך כל היום.הטיפול אותו התחלתי הוא הפסקת בונדורמין בהדרגה תוך כדי הוספת "מירו" 30 מ"ג כתחליףשקצת מנטרל את תופעות הגמילה ועוזר לישון,לאחר הגמילה מבונדורמין אתחיל להוריד בהדרגה את המירו ולאחר מכן מעבדת שינה שכנראה תאבחן מחזור שינה דחוי וטיפול במלטונין.מכיוון שזה לוקח המון זמן בינתיים קיבלתי ריטלין כדי שמשהו "יציל" אותי ויתן לי קצת אנרגיה ביום. לריטלין יש תופעות שהן לא טובות ואני פוחדת שזה עושה לי יותר נזק.שאלתי היא האם בכלל כדאי להשתמש בריטלין כפתרון לעייפות או שיש משהו אחר יעיל יותר שמיועד לכך?אשמח לתשובה כי אני ממש מיואשת כבר וחייבת משהו שירים אותי קצת עד שאתחיל לראות אור בקצה המנהרה.בתודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרעת שינה,עייפו וריטלין... - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין16/05/2011שלום רב,
לא ניתן להציע טיפול באמצעות האינטרנט ובמיוחד כאשר איננו יודעים פרטים רבים ובסיסיים אודותך. במידה ואכן יש לך פאזת שינה דחויה הרי שמלטונין הוא טיפול מומלץ ולא ריטאלין. עם זאת עדיין אין אבחנה ויתכן שיש לך גם בעיות נוספות.
הפסיכיאטר המטפל הוא הכתובת שלך לשאלות אלו. הוא יעזר בבדיקת אקטיגרף וצוות מעבדת השינה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדאי באמת שתלכי לראות רופא
סיון20/05/2011נשמע מוזר שלעייפות מציאים לך ריטלין כי זה לא הפתרון (למרות שאני לא רופאה). במקרים של עייפות וחוסר יכולת לישון כמו שצריך ובמשך היום להיות כמו זומבי חשבת על ללכת לבדיקות דם? בדיקות רפואיות שיראו אם יש לך חוסרים בגוף ואולי מזה נובעת כל התשישות?אני הייתי ממליצה לך ללכת לבדוק את כל החוסרים ואז אפשר לטפפל גם בדרך אלטרנטיבית ולאו דווקא בכדורים "רעילים".
בכל מקרה מאחלת לך בריאות וטוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטוב זה קצת הטריד אותי כל
סיון23/05/2011עיניין הריטלין. אני בעצמי לוקחת ולא הבנתי מה קשור ריטלין לסיפור והלכתי ובדקתי לך ויש אלפי תרופות טיבעיות ולא ריטלין שרופאים ממליצים עליהם. קראתי המלצות רבות בהקשר הבעיה שלך למולטי ויטמין מינרל VM-2000 של סולגאר שממלא מאגרים בגוף. אני אשים לך קישור שתקראי בעצמך. מה זאת השטות הזאת לרשום ריטלין על כל דבר? פשוט מקומם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)