דיבור מתוך שינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• דיבור מתוך שינה
    יעל
    22/05/2011

הרבה אנשים מעירים לי (אמא, סבתא, אבא, החבר,חברות) שאני מדברת מתוך שינה. בהתחלה חשבתי שזה משהו שקורה לי לעתים נדירות אבל כמעט כל בן אדם שנמצא לידי כשאני ישנה אומר לי שאני מדברת כשאני ישנה...
    האם זה נורמלי? ממה זה נובע?

תודה, יעל

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    דיבור מתוך שינה

הוספת תגובה

• דיבור מתוך שינה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    22/05/2011

שלום רב,
    דיבור מתוך שינה הוא תופעה המתרחשת בשינה ומכונה על כן פרסומניה. בעת שלב החלימה של השינה אנו אמנם"פעילים" אך שרירי גופנו משותקים ואיננו מיישמים את המתרחש בחלום. לעיתים אין שיתוק מלא של השרירים ואז יש מי שהולך מתוך שינה ומי שמדבר. התופעה איננה נדירה ואיננה מעידה על מצב חולני. היא שכיחה יותר בגיל צעיר. במקרים רבים חולפת עם הגיל. אם זו התופעה היחידה המפריעה בשנתך לא הייתי מציע לך לעסוק בדבר.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• תודה

יעל
    22/05/2011

תודה על התשובה.
    בנוגע לשרירים שאינם לגמרי מורפים- האם זה יכול לגרום לכאבי שרירים קיצוניים או שהכאבים שיש לי קשורים למשהו אחר?
    מכיוון שאינני עוסקת בפעילות גופנית לא חשבתי על סיבה אחרת אפשרית לכאבים.
    אני חייבת לציין שהכאבים צצו לאחרונה ולא בכל יום.

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו