מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפסקות נשימהאלי24/05/2011
אובחנתי במכון שינה כסובל מהפסקות שינה (46 מלאות ו 62 חלקיות בצפיפות של 13 לשעה). בפועל אני סובל מיקיצות במהלך השינה (בדר"כ מתעורר כשעתיים לאחר הרדמות) ומקושי לחזור ולהרדם (בדר"כ אין קושי בהרדמות בתחילת הלילה). בערך פעם ב5 ימים אני לוקח 1/4 כדור זודרום שמסייע לי לחזור ולהרדם.
במכון הציעו לי להשתמש בהתקן נשימה ללילה + טיפול קוגנטיבי התנהגותי קצר מועד להתמודדות עם קשיי ההרדמות.
אני בן 48, רזה ו...סובל מאוד מהמצב שנמשך כ3 שנים.
אני מבקש לשאול:
1. איזה התקן נשימה מומלץ (אשמח להפניה לחומר בנושא) והאם שיטת "כדור הטניס" רלוונטית כחלופה
2.האם להמשיך ולקחת את כדורי השינה האלה או שיש עדיפים עליהם
3.מהי מידת האפקטיביות של הטיפול הקוגניטיבי - התנהגותי
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקות נשימה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין24/05/2011שלום רב,
אתה סובל משתי בעיות, האחת היא נדודי שינה והשניה הפרעת שינה חסימתית בשינה.
יש לברר מדוע אתה סובל מהפרעת נשימה חסימתית ורק כך ניתן להציע לך טיפול. בדיקת השינה היא בדיקה תיאורית ומספקת לגבי הפרעת הנשימה מידע שגם מי שצופה בך בעת השינה יכול לומר. כלומר שאתה נוחר, עוצר את הנשימה ומספר העצירות בשעה-תכיפותן. זה איננו בסיס לטיפול וצריך לבדוק אותך, לבצע הדמיה מתאימה ולאבחן אותך. אח"כ צריך לבצע אינטגרציה של כל הנתונים ולהציע טיפול מתאים. כל הצעה בשלב מוקדם זה איננה מתבססת על מידע מהותי. לשם כך אתה צריך להגיע לבדיקה.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)