מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם הבדיקה לא יצאה אמינהרוני26/05/2011
שלום ד"ר,
אני בן 23, 1.83 ס"מ ושוקל 100 ק"ג.
עשיתי בדיקת שינה במעבדת שינה עקב עייפות יתר יומית ולהלן התוצאות:
משך שינה: 4 שעות ו44 דקות, REM:21.5%, sws:18.3%, אינדקס יקיצות 3 לשעה, מס’ התעוררויות: 16. אובחנו 2 הפסקות נשימה מלאות ו-3 חלקיות, בצפיפות של 1 לשעה. לא נרשמו ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 97%. במשך 39% מהלילה נשמעה נחירה.
לא אובחנו תנועות גפיים, או הפרעות בEEG.
הבעיה היא שהייתי מתוח בזמן הבדיקה (מה שלא אופייני לי) והרגשתי שהשינה הייתה לא עמוקה כלל (לעומת זאת בדרך כלל אני יושן מצויין).
שאלתי:
האם ייתכן שהבדיקה לא יצאה אמינה משום שהתחושה הסובייקטיבית שלי היא שלא ישנתי טוב? אילו הייתי יושן טוב יתכן והייתה מתגלה בעיה שעשויה לגרום לעייפות יומית כמו דום נשימה בשינה או תנועות רגליים? האם מבחינה זו יש טעם לבצע בדיקה נוספת?
בנוסף, אני מתעורר מדי לילה פעם אחת להטיל שתן (במקרים נדירים אולי פעמיים) ולעתים קרובות עם יובש בפה ובלשון.
תודה מראש ד"ר יקר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם הבדיקה לא יצאה אמינה - תגובה
ד''ר אורי לקסר26/05/2011הבדיקה תקינה
לפעמים צריך יותר מלילה אחד לאבחנה
אך פער גדול בין תקין לפתולוגי נדיר
דרוש יעוץ מעמיק יותר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם הבדיקה לא יצאה אמינה - תגובה
פרופ' יהודה פינקלשטין27/05/2011שלום רב,
בדיקת השינה היא אומנם בדיקה אוביקטיבית אך אין הדבר בהכרח מחייב לגבי אמינותה. אחוז הבדיקות המספקות תת- או אי-הערכה גבוה בהרבה ממה שסבורים. עצם העובדה שאתה ישנתה פחות מ-5 שעות הרי שכבר מעיד על כך שיש בעיה. במידה ולא ישנת טוב בליל הבדיקה הרי שערכה יורד פלאים. הבדיקות הביתיות למשל ערכן נמוך מאד ולר רק כאשר מדובר בהערכת תנועות רגלים מחזוריות אלא גם לגבי הנשימה בשינה-ובניגוד למה שמתפרסם בספרות.
לא הייתי מתייחס לבדיקה זו ברצינות רבה מדי. לעומת זאת אם תגיע לברור אוכל לברר מה מצבך לאשורו וכן מה הגורמים וכיצד ניתן לטפל בך.
בברכה
פרופ' יהודה פינקלשטין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)
.jpg)
.jpg)