האם הבדיקה לא יצאה אמינה

לקביעת תור או פניה אישית למומחה ללא פרסום בפורום

• האם הבדיקה לא יצאה אמינה
    רוני
    26/05/2011

שלום ד"ר,

אני בן 23, 1.83 ס"מ ושוקל 100 ק"ג.
    עשיתי בדיקת שינה במעבדת שינה עקב עייפות יתר יומית ולהלן התוצאות:
    משך שינה: 4 שעות ו44 דקות, REM:21.5%, sws:18.3%, אינדקס יקיצות 3 לשעה, מס’ התעוררויות: 16. אובחנו 2 הפסקות נשימה מלאות ו-3 חלקיות, בצפיפות של 1 לשעה. לא נרשמו ירידות ברמת ריווי החמצן בדם מרמה בסיסית של 97%. במשך 39% מהלילה נשמעה נחירה.
    לא אובחנו תנועות גפיים, או הפרעות בEEG.

הבעיה היא שהייתי מתוח בזמן הבדיקה (מה שלא אופייני לי) והרגשתי שהשינה הייתה לא עמוקה כלל (לעומת זאת בדרך כלל אני יושן מצויין).

שאלתי:
    האם ייתכן שהבדיקה לא יצאה אמינה משום שהתחושה הסובייקטיבית שלי היא שלא ישנתי טוב? אילו הייתי יושן טוב יתכן והייתה מתגלה בעיה שעשויה לגרום לעייפות יומית כמו דום נשימה בשינה או תנועות רגליים? האם מבחינה זו יש טעם לבצע בדיקה נוספת?

בנוסף, אני מתעורר מדי לילה פעם אחת להטיל שתן (במקרים נדירים אולי פעמיים) ולעתים קרובות עם יובש בפה ובלשון.

תודה מראש ד"ר יקר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה
    האם הבדיקה לא יצאה אמינה

הוספת תגובה

• האם הבדיקה לא יצאה אמינה - תגובה

ד''ר אורי לקסר
    26/05/2011

הבדיקה תקינה
    לפעמים צריך יותר מלילה אחד לאבחנה
    אך פער גדול בין תקין לפתולוגי נדיר
    דרוש יעוץ מעמיק יותר

* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
    לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

• האם הבדיקה לא יצאה אמינה - תגובה

פרופ' יהודה פינקלשטין
    27/05/2011

שלום רב,
    בדיקת השינה היא אומנם בדיקה אוביקטיבית אך אין הדבר בהכרח מחייב לגבי אמינותה. אחוז הבדיקות המספקות תת- או אי-הערכה גבוה בהרבה ממה שסבורים. עצם העובדה שאתה ישנתה פחות מ-5 שעות הרי שכבר מעיד על כך שיש בעיה. במידה ולא ישנת טוב בליל הבדיקה הרי שערכה יורד פלאים. הבדיקות הביתיות למשל ערכן נמוך מאד ולר רק כאשר מדובר בהערכת תנועות רגלים מחזוריות אלא גם לגבי הנשימה בשינה-ובניגוד למה שמתפרסם בספרות.
    לא הייתי מתייחס לבדיקה זו ברצינות רבה מדי. לעומת זאת אם תגיע לברור אוכל לברר מה מצבך לאשורו וכן מה הגורמים וכיצד ניתן לטפל בך.
    בברכה
    פרופ' יהודה פינקלשטין

לקביעת תור
    סגירה

הוספת תגובה

שאלות ותשובות נוספות שעניינו את הגולשים שלנו